Για γέλια και για κλάματα η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης καλεί τους οπαδούς του σε …”επανάσταση”, «μετατρέψτε την οργή σε δημιουργία» ζητά από τους “Κασσελίστας”! (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης χαιρετά υποστηρικτές του μετά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. AΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος για την εκδίωξη του (πρώην) προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, οοποίος επέστρεψε από τις Σπέτσες στην Αθήνα απειλώντας θεούς και δαίμονες.

Η Πολιτική Γραμματεία, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως χθες στις 8 μ.μ., έκρινε έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη.

Προηγουμένως είχε ανοίξει συζήτηση για το εάν έπρεπε να απομακρυνθεί ο (πρώην) πρόεδρος από την ηγεσία του κόμματος, αμέσως μετά την έγκριση της μομφής εναντίον του ή εάν θα έπρεπε να παραμείνει μέχρι την εκλογή ή έστω μέχρι το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος.

Το καταστατικό του κόμματος δεν το ξεκαθαρίζει και στην Κεντρική Επιτροπή, που είναι το αποφασιστικό όργανο δεν ετέθη από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη ή τα άλλα στελέχη.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης επικοινώνησε νωρίτερα με την γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγγου και την ρώτησε “ποιος είναι υπεύθυνος κατά τον νόμο για οικονομικές, διοικητικές και ποινικές υποθέσεις”.

Το καταστατικό του κόμματος δεν το ξεκαθαρίζει λεπτομερώς το συγκεκριμένο ζήτημα, ορίζει όμως ότι η Κεντρική Επιτροπή είναι το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο.

Συγκεκριμένα στο ‘Αρθρο 16.1 ορίζει: «Η Κεντρική Επιτροπή αποτελεί το ανώτερο πολιτικό όργανο. Είναι αρμόδιο για την εφαρμογή των αποφάσεων του συνεδρίου. Εκλέγει την Πολιτική Γραμματεία, τον/την Γραμματέα της και τα όργανα που θεωρεί απαραίτητα για τη λειτουργία και τη δράση του κόμματος».

Στο ‘Αρθρο 20.5 ορίζει: «Η προκήρυξη του συνεδρίου, η οργάνωση της προσυνεδριακής διαδικασίας, τα προσυνεδριακά κείμενα και το μέτρο αντιπροσώπευσης είναι αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής».

Σημειώνεται ότι στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που είναι το αποφασιστικό όργανο δεν ετέθη από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη ή τα άλλα στελέχη το θέμα της εκπροσώπησης μέχρι το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος. Η σχετική συζήτηση άνοιξε μετά από δημόσια παρέμβαση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Ξενοφώντας Κοντιάδη.

Πριν την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, έξω από την Κουμουνδούρου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 10 άτομα που δήλωναν υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη και αποδοκίμαζαν στελέχη του οργάνου που προσέρχονταν.

Συγκεκριμένα η απόφασή της αναφέρει:

«H K.E. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ανώτερο όργανο του κόμματος και αυθεντικός ερμηνευτής του Καταστατικού, υπερψηφίζοντας την πρόταση άρσης εμπιστοσύνης, κήρυξε αυτόματα έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος και ενεργοποίησε τις διατάξεις του καταστατικού για τη διενέργεια εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος.

Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών.

Συνεπώς, το ζήτημα αυτό είναι λήξαν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ράνια Σβίγκου, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, γνωστοποίησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης της έθεσε θέμα και για το αν είναι πρόεδρος, κι όχι μόνο αν είναι υπεύθυνος φορολογικά και ποινικά.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, είπε ότι στη σχετική ερώτηση που του έκανε ο κ. Κασσελάκης, για το ποιος είναι διοικητικά και φορολογικά υπεύθυνος, απάντησε: «Εγώ, ο Μαυροκεφαλίδης, είμαι υπεύθυνος». Επιπλέον, ο κ. ίδιος φέρεται να είπε ότι ο κ. Κασσελάκης του ζήτησε να του ανοίξει το γραφείο του.

Από την πλευρά της, η Θεοδώρα Τζάκρη απείλησε ότι το θέμα της έκπτωσης Κασσελάκη θα φτάσει στα δικαστήρια.

Με δήλωσή της, η κ. Τζάκρη τόνισε:

«Η αντικαταστατική διαδικασία που ακολουθήθηκε προκειμένου να αμφισβητηθεί και να αποπεμφθεί ο εκλεγείς με τριετή θητεία πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης δεν αποτελεί μόνο ιστορικό πολιτικό ατόπημα, αλλά αποτελεί και παράτυπη ενέργεια που οδηγεί σε πολιτική και διαχειριστική παράλυση τον Οργανισμό του κόμματος.

Η πρεμούρα της κομματικής γραφειοκρατίας να καθαιρέσει την ίδια ώρα της έκδοσης της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής τον εκλεγμένο με τριετή θητεία πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, προκαλεί πολιτική και διαχειριστική παράλυση στον Οργανισμό του κόμματος, εφόσον δεν μπορεί να γίνει καμία έγκυρη διαχειριστική πράξη ή πράξη εκπροσώπησης του κόμματος.

Τα όποια πληρεξούσια για τρέχουσες καθημερινές διαχειριστικές πράξεις που αφορούν το κόμμα έχουν δοθεί από τον πρόεδρο ισχύουν μόνο εφόσον ο εξουσιοδοτών πρόεδρος παραμένει στη θέση του. Αν ο εξουσιοδοτών εξέπεσε, όπως ισχυρίζεται η κομματική γραφειοκρατία συμπαρέσυρε και τους πληρεξουσίους. Δεν υπάρχει εντολοδόχος, χωρίς εντολέα.

Αρα το πληρεξούσιο του Στέφανου Κασσελάκη προς τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη για τη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος είτε είναι σε ισχύ με τον πρόεδρο στη θέση του είτε καταργήθηκε επειδή ο πρόεδρος εξέπεσε και νομικά το συμπαρέσυρε καταργώντας το.




Η λύση είναι μία: η ομόφωνη και ομόθυμη αναγνώριση του νομικού κανόνα ότι ο πρόεδρος παραμένει στη θέση του νομικά, πολιτικά και θεσμικά μέχρι την αντικατάσταση ή την επανεκλογή του. Δεν νοείται ούτε νομικά ούτε πολιτικά να παραμείνει ακέφαλο το κόμμα. Αλλιώς η παράταση του διαχειριστικού κενού συνεπάγεται την πολιτική κατάρρευση και την οικονομική χρεοκοπία».

«Είμαι εδώ» διαμηνύει ο Στέφανος Κασσελάκης

Σε μία καταγγελτική ανάρτηση προχώρησε χθες αργά το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ εξελισσόταν η έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος δεν μετέβη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και δεν είχε κάνει καμία δημόσια δήλωση από το απόγευμα της Κυριακής, οπότε και υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής εις βάρος του, λίγο μετά τις 21:00 προχώρησε σε μία ανάρτηση στα social media, με την οποία διαμηνύει «είμαι εδώ».

Επίσης καταγγέλλει ότι «αυτήν τη στιγμή γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες, από ψευδείς διαλόγους ως ψευδή προσκλητήρια».

Στη συνέχεια, κάλεσε τους «φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας» και να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Νίκου Παππά στη ΔΕΘ.

Κατέληξε, λέγοντας στους υποστηρικτές του: «Mετατρέψτε την οργή σε δημιουργία».

Αναφέρει με ακρίβεια:

Επειδή αυτήν τη στιγμή γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες -από ψευδείς διαλόγους ως ψευδή προσκλητήρια- (μέχρι δήθεν υποστηρικτή μου με καπέλο του Τραμπ επιστράτευσαν!), θέλω να ζητήσω από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Και κυρίως να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ.
Απέναντι στην εκτροπή, η ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή μας.

Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ.

  • Η ανάρτηση της Τελιγιορίδου

●Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δήλωσα πως ΑΠΕΧΩ από την ψηφοφορία.
●Απέχω από την τροφοδότηση της εσωστρέφειας.
●Απέχω από την συμμετοχή μου στη δημιουργία πολεμικού κλίματος.
●Παραμένω στην ψήφο μου όπως αυτή εκφράστηκε θετικά στην ομόφωνη απόφαση της προηγούμενης Πολιτικής Γραμματείας στο πολιτικό σκέλος.
●Πιστεύω πως η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό.

  • Αποδοκιμασίες από Kasselistas έξω από την Κουμουνδούρου

Προηγουμένως, με έντονες αποδοκιμασίες είχαν υποδεχθεί τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας στην Κουμουνδούρου, υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

«Θερμή» υποδοχή επιφύλαξε η ομάδα των Κασσελίστας στην Όλγα Γεροβασίλη, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον Κώστα Ζαχαριάδη, αλλά και τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πέμπτο κόμμα ο σπαρασσόμενος από έριδες ΣΥΡΙΖΑ με 9,5% – Πρωτιά για Νέα Δημοκρατία και «σταθερά» δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: