“Φοβάται ο Γιάννης (Τραμπ) το θεριό και το θεριό (Κάμαλα Χάρις) τον Γιάννη”: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στην εκπομπή των Οικονόμου και Παυλόπουλου, στον Σκάι (video)

Ο αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στον Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Ακη Παυλόπουλο. Φωτογραφία από βίντεο, SKAI News




Εικοσιτέσσερις ώρες πριν το καθοριστικό -για τις προεδρικές εκλογές- ντιμπέιτ, οι δύο υποψήφιοι για την αμερικανική προεδρία έχουν καταφύγει σε αρνητικές -και μερικές φορές- υβριστικές επιθέσεις, ιδιαίτερα από την πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δυο “μονομάχοι” θα αναμετρηθούν στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ του τηλεοπτικού δικτύου ABC News, που θα μεταδοθεί στις 04:00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδα (στις 21.00 της Τρίτης τοπική ώρα). Θα πραγματοποιηθεί στο National Constitution Center της Φιλαδέλφειας.

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και η σημερινή Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις εισέρχονται στην τελική φάση της προεκλογικής εκστρατείας και οι δημοσκοπήσεις τους παρουσιάζουν σχεδόν σε ισοπαλία.

Η εφημερίδα New York Times δίνει το προβάδισμα στον κ. Τραμπ με μία μονάδα έναντι της κ. Χάρις. Έχει σημασία όμως, ότι στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, η διαφορά είναι δυο μονάδες (48-46%) -άρα βρίσκεται εντός του ορίου στατιστικού σφάλματος (±2,6%).

Αποτελεί αρνητική εξέλιξη για τη σημερινή Αντιπρόδρο το γεγονός ότι ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων την αντιμετωπίζει με την αναμενόμενη δυσπιστία, αφού στη διάρκεια της θητείας της δεν έδειξε πολλά πράγματα. Εξακολουθούν να μην γνωρίζουν πολλά γι’ αυτήν. Και αυτό είναι κακό, διότι οι εκλογές είναι πλέον κοντά

Άρα, οι δύο υποψήφιοι είναι στην πραγματικότητα ισόπαλοι ως προς την πρόθεση της ψήφου, με τον κ. Τραμπ να διατηρεί βραχεία κεφαλή.




Ο Μιχάλης Ιγνατίου, έκανε και μία διόρθωση για να είμαστε -όπως είπε- ορθοί δημοσιογραφικά και δεοντολογικά.

Η τριμερής της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, όχι σε επίπεδο ηγετών. Θα γίνει στη Νέα Υόρκη.

Το πρόγραμμα του προέδρου της Αιγύπτου είναι γεμάτο, φαίνεται προέκυψε και συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάιντεν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Σημασία βέβαια έχει το γεγονός, ότι η τριμερής θα πραγματοποιηθεί και οι σχέσεις είναι στο ίδιο υψηλό στρατηγικό σημείο και δεν έχουν επηρεαστεί καθόλου από την επίσκεψη του αλ Σίσι στην Άγκυρα.

Έχουμε και μία άλλη είδηση. Η Λευκωσία ανακοίνωσε την συνάντηση των εννέα μεσογειακών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα παραβρεθούν όλοι οι ηγέτες αυτών των εννέα χωρών.

Επειδή λοιπόν στην Κύπρο θα βρίσκεται και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, έγινε πρόταση στον πρόεδρο της Αιγύπτου για να γίνει η τριμερής σε επίπεδο ηγετών, στην Πάφο.

Οπότε θα μπορούσε να γίνει στην Κύπρο η τριμερής συνάντηση σε επίπεδο ηγετών.

Να κρατήσουμε, λοιπόν, ότι οι σχέσεις της Αιγύπτου με την Ελλάδα και την Κύπρο παραμένουν ως έχουν: Στρατηγικές, πολύ ισχυρές, σχέσεις συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Κύπρου κρατούν το “κλειδί”: Ας κλείσουν αμέσως το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης που πλήγωσε αφάνταστα τον Ελληνισμό (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: