Εξάμηνη παράταση ασκήσεων Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Λακωνικού κόλπου για την αποτροπή μεταφορτώσεων ρωσικού πετρελαίου μεταξύ πλοίων

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια άσκησης βολών. Πηγή Πολεμικό Ναυτικό




Το Bloomberg με τίτλο Greek Navy Drills to Deter Russian Oil Will Enter Sixth Month αναφέρει ότι το πολεμικό ναυτικό της Ελλάδας παρέτεινε μια σειρά ναυτικών ασκήσεων κατά δύο μήνες, καθώς η χώρα προσπαθεί να αποτρέψει τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου στις ακτές της.

Οι ασκήσεις, οι οποίες επρόκειτο να τελειώσουν τις επόμενες ημέρες, θα συνεχιστούν τώρα μέχρι τον Νοέμβριο –πάνω από έξι μήνες μετά την έναρξή τους- σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Λακωνικός κόλπος είχε γίνει κάποια στιγμή σημείο μεταφορτώσεων ρωσικού πετρελαίου μεταξύ γερασμένων δεξαμενόπλοιων. Ως αποτέλεσμα, η Αθήνα ανακοίνωσε τον Μάιο ότι θα πραγματοποιούσε ναυτικές ασκήσεις στον κόλπο, απαγορεύοντας έτσι την είσοδο εμπορικών πλοίων.

Η κυβέρνηση είχε  δηλώσει προηγουμένως ότι οι ασκήσεις αποσκοπούσαν στο να σταματήσουν τις επικίνδυνες μεταφορτώσεις που, σύμφωνα με τον παγκόσμιο ναυτιλιακό παρατηρητή, αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στη θάλασσα.  Ως αποτέλεσμα, οι μεταφορτώσεις ρωσικού πετρελαίου έχουν μεταφερθεί σε μια σειρά από νέες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων άλλων στη Μεσόγειο Θάλασσα, την Ερυθρά Θάλασσα και στα ανοικτά των ακτών της Δυτικής Αφρικής.

Bloomberg [Greek Navy Drills to Deter Russian Oil Will Enter Sixth Month]

Απεβίωσε ο σημαντικός καθηγητής Αντώνης Φώσκολος: Δυστυχώς οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν άκουσαν ποτέ τις συμβουλές του “Μαχητή των υδρογονανθράκων”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: