Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της, διατείνεται όμως πως συνεχίζει τη μάχη κατά του Ισραήλ* Πώς σκοτώθηκε ο πανίσχυρος Χασάν Νασράλα [video]

FILE PHOTO Hezbollah leader Hassan Nasrallah speaks on Ashura day in southern Beirut, Lebanon, 11 October 2016 (reissued 27 September 2024). EPA/NABIL MOUNZER




Η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου επιβεβαίωσε σήμερα πως ο ηγέτης της, Σάγεντ Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό.

«Ο Σάγεντ Χασάν Νασράλα ενώθηκε με τους μάρτυρες συντρόφους του (…) των οποίων οδήγησε το βήμα σχεδόν επί τριάντα χρόνια», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η φιλοϊρανική οργάνωση.

Η Χεζμπολάχ ανέφερε ακόμη στην ανακοίνωσή της πως θα συνεχίσει τη μάχη της εναντίον του Ισραήλ «σε υποστήριξη της Γάζας και της Παλαιστίνης, και σε υπεράσπιση του Λιβάνου και του ακλόνητου και αξιοσέβαστου λαού του».

Το Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι σκότωσε τον Νασράλα σε αεροπορικό πλήγμα που εξαπέλυσε στα νότια προάστια της Βηρυτού χθες, Παρασκευή.

Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ Al Manar TV άρχισε να μεταδίδει στίχους από το Κοράνι μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Νασράλα.

Περισσότεροι από 140 στόχοι της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, απ΄όπου το ένοπλο ισλαμιστικό κίνημα εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ σε υποστήριξη της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, επλήγησαν το ίδιο βράδυ.

Ειδικότερα, σε σχετική ανάρτηση στο Χ, ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι «ο Χασάν Νασράλα δεν θα μπορεί πλέον να τρομοκρατεί τον κόσμο». Μάλιστα, δόθηκαν και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το χτύπημα κατά της Χεζμπολάχ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους, οι IDF τόνισαν ότι μαζί με τον Νασράλα σκοτώθηκε και ο διοικητής του λεγόμενου Νοτίου Μετώπου της Χεζμπολάχ, Αλί Καράκι, καθώς και άλλοι διοικητές. Ο Νασράλα έγινε στόχος ενώ βρισκόταν στο κύριο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ γνωστό ως Νταχίγια, σύμφωνα με τους Times of Israel. «Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε ενώ τα ανώτατα στελέχη της Χεζμπολάχ βρίσκονταν στο αρχηγείο τους και ασχολούνταν με τον συντονισμό τρομοκρατικών δραστηριοτήτων εναντίον των πολιτών του κράτους του Ισραήλ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ισραηλινός στρατός.

Μετά τον θάνατο του Νασράλα, ο επικεφαλής των IDF είπε ότι «ξέρουμε πώς να προσεγγίσουμε όλους εκείνους που απειλούν το Ισραήλ».

Χαρακτηριστικά, ο αρχηγός του επιτελείου των IDF, αντιστράτηγος Χέρζι Χαλέβι, μετά τη δολοφονία του επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε ότι «το Ισραήλ θα φτάσει σε οποιονδήποτε απειλεί τη χώρα και τους πολίτες της»..

«Αυτό δεν είναι το τέλος των εργαλείων στην εργαλειοθήκη», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Το μήνυμα είναι απλό, σε όποιον απειλεί τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ, θα ξέρουμε πώς να τον φτάσουμε».

Τον θάνατο Ναρσάλα είχε επιβεβαιώσει λίγο νωρίτερα και το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας. Το γαλλικό ΥΠΕΞ δήλωσε σήμερα πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Σάγεντ Χασάν Νασράλα, είναι όντως νεκρός.

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κάλεσε σήμερα τους μουσουλμάνους να “παραμείνουν δίπλα στον λαό του Λιβάνου και στην υπερήφανη Χεζμπολάχ με οποιαδήποτε μέσα έχουν και να τον συνδράμουν στην αντιμετώπιση του … μοχθηρού καθεστώτος (του Ισραήλ)”.

Σε δήλωση που εκδόθηκε αφού ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, ο Χαμενεΐ ανέφερε: “Η μοίρα αυτής της περιοχής θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της αντίστασης, με τη Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή”, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Times Of Israel

Το ανακοίνωσαν οι Ισραηλινοί: Νεκρός ο επί 32 χρόνια ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σε πλήγμα στη Βηρυτό, ακέφαλη πλέον η οργάνωση* Πάμε για ολοκληρωτικό πόλεμο;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: