Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Η “κατσάδα” από την ΕΕ για την Ενέργεια, το deal για τα αεροδρόμια και η στέγη ηλικιωμένων στη Λάρνακα στο προσκήνιο

FILE PHOTO: Τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η μη υποβολή στην ΕΕ του εθνικού σχεδίου της Κύπρου για την Ενέργεια και το Κλίμα, η συμφωνία της Κυβέρνησης με την εταιρεία Hermes για τα αεροδρόμια, τα προβλήματα σε στέγη ηλικιωμένων στη Λάρνακα όπου στεγάστηκαν ασυνόδευτοι ανήλικοι και το ύψος των δανειστικών επιτοκίων στην Κύπρο είναι ανάμεσα στα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Πέμπτη. Οι εφημερίδες προβάλλουν ακόμη, μεταξύ άλλων το θέμα της νέας πολεοδομικής αμνηστίας, τις εξελίξεις στην υπόθεση Μονής Αββακούμ, την κυκλοφορία νέων ναρκωτικών ουσιών, και τις δηλώσεις της Αμερικανίδας Πρέσβειρας ότι οι κυρώσεις δεν στοχεύουν την Κύπρο.

«Δεν κατέθεσε καν σχέδια η Κύπρος», τιτλοφορεί το κύριο θέμα της η «Αλήθεια» κάνοντας λόγο για “κατσάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή” για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έχουμε τα ψηλότερα δανειστικά επιτόκια και ότι, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφασίζει σήμερα νέα μείωσή τους, η Κύπρος ακολουθεί τη δική της γραμμή. Αλλού γράφει για την υπόθεση Μονής Αββακούμ και ότι θα κληθεί δεύτερος ειδικός για τα επίμαχα βίντεο.

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Νέα πολεοδομική αμνηστία νομιμοποιεί χιλιάδες αυθαίρετα», γράφει στο κύριο του θέμα ότι σχέδιο πολεοδομικής αμνηστίας τίθεται αύριο ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση και αμέσως μετά σε εφαρμογή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου και γράφει ότι δεν βρήκαν ακόμη τη χρυσή τομή. Αλλού γράφει ότι μελετούν προτάσεις οι φαρμακοποιοί και ότι εντός της εβδομάδας αποφασίζουν αν θα συμμετέχουν ή όχι στις διανυκτερεύσεις της χειμερινής περιόδου.

«Έκλεισε το deal για τα αεροδρόμια», τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Ο Φιλελεύθερος» και γράφει ότι τα βρήκαν Κυβέρνηση και Hermes για νέες υποδομές και παράταση και αναφέρεται σε σημαντικά βελτιωμένη νέα συμφωνία. Αλλού γράφει ότι δύο νέες ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες κυκλοφορούν σαν ζελεδάκια ή μπισκότα, προκαλούν τρόμο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μετακινούν τους μετανάστες από στέγη ηλικιωμένων στη Λάρνακα αλλά κατόπιν εορτής.

«Η Κύπρος ψάχνει ακόμη εθνικό σχέδιο για τα ενεργειακά», τιτλοφορεί η «Χαραυγή» το κύριο θέμα της, και γράφει ότι η Κάντρι Σίμσον, αρμόδια Επίτροπος της ΕΕ, υπενθυμίζει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, το εθνικό σχέδιο για τα ενεργειακά θα πρέπει να υποβληθεί στην Κομισιόν. Αλλού γράφει για αισχροκέρδεια στα πετρελαιοειδή και ότι δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έδωσε στην Υπουργό Παιδείας ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Οργή καθώς ανήλικοι τοποθετήθηκαν σε στέγη ηλικιωμένων» γράφει ότι ασυνόδευτοι ανήλικοι στεγάζονται στην ίδια κρατική υποδομή με ηλικιωμένους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε την έφεση συμμάχου του Άσαντ κατά της ανάκλησης της υπηκοότητάς του. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις της Αμερικανίδας Πρέσβειρας ότι οι κυρώσεις δεν στοχεύουν την Κύπρο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης θα υλοποιηθεί, ανέφεραν στη Hellas Journal όλες οι πλευρές: Εθνικής και στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα και την Κύπρο (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: