Ενώπιον του δικαστηρίου ο 42χρονος ισοβίτης που είχε δραπετεύσει* Θεμιστός Αρναούτης και Πανίκος Σταύρου στη θέση των παυθέντων στην ηγεσία της Αστυνομίας

Ο δραπέτης Δώρος Θεοφάνους, που τελικά συνελήφθη. Φωτογραφίες από τον Φιλελεύθερο




Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου οδηγείται σήμερα, Δευτέρα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο 42χρονος Δώρος Θεοφάνους ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στην παραλιακή περιοχή Αμαθούντας, στη Λεμεσό, αφού είχε δραπετεύσει την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια νόμιμης άδειας από σπίτι οικείων του, στα Χολέτρια της Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 42χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για να εξασφαλιστεί διάταγμα προσωποκράτησης του για συνέχιση των εξετάσεων, ενώ για την υπόθεση τελεί υπό κράτηση ακόμη ένα άτομο ηλικίας 26 ετών. Αντιμετωπίζει το αδίκημα της απόδρασης από νόμιμη σύλληψη.

Όπως δήλωσε χθες ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, ο 42χρονος ο οποίος καταζητείτο μετά την απόδραση του από νόμιμη κράτηση την περασμένη Πέμπτη στην Πάφο, εντοπίστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή διαφόρων τμημάτων της Αστυνομίας γύρω στις 17:25 στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού.

«Ο 42χρονος συνελήφθη στη βάση δικαστικού εντάλματος. Σε έρευνα που του έγινε μετά τη σύλληψη του δεν εντοπίστηκε στην κατοχή του οτιδήποτε επιλήψιμο» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου από την πρώτη στιγμή (της απόδρασης του) λειτούργησαν κέντρα χειρισμού καταστάσεων κρίσεως, τόσο στο Αρχηγείο Αστυνομίας όσο και στις Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού υπό το συντονισμό του Αρχηγού Αστυνομίας.

Μετά την εξέλιξη με τη σύλληψη του ισοβίτη-κατάδικου, ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής η παύση του Αρχηγού και του Υπαρχηγού της Αστυνομίας Στυλιανού Παπαθεοδώρου και Δημήτρη Δημητρίου, αντίστοιχα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να διορίζει τον Θεμιστό Αρναούτη στη θέση του Αρχηγού και τον Πανίκο Σταύρου στη θέση του Υπαρχηγού της Δύναμης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Πάφος, Κύπρος

Κρίση στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απέλυσε τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό της κυπριακής αστυνομίας: Μετά το φιάσκο της απόδρασης ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: