Ελεύθεροι αφέθηκαν στο Αφγανιστάν οι πρώτοι από τους 28 απελαθέντες από την Γερμανία * Ασήμαντα στην πατρίδα τους τα εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκαν στην Γερμανία

FILE PHOTO: Migrants as they wait to embark an aircraft for deportation EPA/CARLOS LEMOS




Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πρώτοι από τους 28 καταδικασμένους στην Γερμανία για εγκλήματα Αφγανούς, οι οποίοι απελάθηκαν στις 30 Αυγούστου με ειδική πτήση στην Καμπούλ. Σύμφωνα μάλιστα με άλλη πηγή, έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την BILD, η οποία επικαλείται ανάρτηση στην πλατφόρμα «Χ» της επικεφαλής ανταποκρίτριας του τηλεοπτικού δικτύου ZDF Κάτριν Άιγκεντορφ και του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού MDR, τα εγκλήματα για τα οποία είχαν καταδικαστεί οι συγκεκριμένοι στην Γερμανία, στην πατρίδα τους θεωρούνται «ασήμαντα» και έτσι αποφυλακίστηκαν.

Την ίδια ώρα το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa δημοσιεύει δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου των Ταλιμπάν από το Κατάρ, ο οποίος υποστηρίζει ότι έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι. Εκκρεμεί πάντως η τοποθέτηση του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα.

Πριν από μία εβδομάδα, 28 Αφγανοί, οι οποίοι κρατούνταν σε φυλακές της Γερμανίας καταδικασμένοι για διάφορα αδικήματα, απελάθηκαν από το αεροδρόμιο της Λειψίας/Χάλε, με Boeing 787 της Qatar Airways. Η απέλαση είχε οργανωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, με την συνδρομή της καγκελαρίας.

Μεταξύ των απελαθέντων, σύμφωνα με την BILD, βρίσκονταν κάποιοι που είχαν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα, ομαδικούς βιασμούς ανήλικων κοριτσιών, απόπειρες δολοφονίας με μαχαίρι και προπηλακισμούς. Στην Καμπούλ απελάθηκε και ο 35χρονος Αμπντούλ Σαμπέρ, ο οποίος απασχόλησε την γερμανική αστυνομία 166 φορές.

Η γερμανική εφημερίδα είχε μάλιστα αμέσως μετά δημοσιεύσει ρεπορτάζ για την φυλακή στην οποία είχαν μεταφερθεί στο Αφγανιστάν, την Πουλ-ε-Χάρκι, κάνοντας λόγο για «φυλακή τρόμου», με μεγάλο συνωστισμό, λίγες τουαλέτες, άθλιες συνθήκες υγιεινής και ελάχιστο νερό.

Μετά την άφιξη των 28 στην Καμπούλ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν είχε δηλώσει στην BILD ότι κάθε περίπτωση επρόκειτο να διερευνηθεί μεμονωμένα και κατόπιν θα έπρεπε να αποφασίσει το δικαστήριο. Η ομποσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ είχε πάντως δηλώσει ότι δεν υπήρξε απευθείας συνεννόηση με τους Ταλιμπάν, αλλά μόνο μέσω τρίτων χωρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
της Φ. Καραβίτη – Βερολίνο, Γερμανία

«Η Ουάσινγκτον θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα» λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ για τον θάνατο στη Δυτική Όχθη φιλοπαλαιστίνιας ακτιβίστριας με αμερικανική και τουρκική υπηκοότητα [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: