Δοξάζει την Κύπρο από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας: Η Καρολίνα Πελενδρίτου συνεχίζει να τιμά την Μεγαλόνησο, πήρε αργυρό μετάλλιο στο Παρίσι

Το έβδομο μετάλλιο στην καριέρα της σε Παραολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε η Καρολίνα Πελενδρίτου το βράδυ του Σαββάτου. Φωτογραφία από βίντεο μέσω του ΡΙΚ




Λαμπρή σελίδα συνεχίζει να γράφει στην ήδη σπουδαία καριέρα της η Κύπρια κολυμβήτρια Καρολίνα Πελενδρίτου, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στο χθεσινοβραδυνό τελικό στα 50μ. ελεύθερο, στην κατηγορία S11, των 17ων Παραολυμπιακών Αγώνων, «Παρίσι 2024».

Στο γεμάτο από κόσμο Paris La Défense Arena, η Πελενδρίτου με χρόνο 29.82 κατέλαβε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ma Jia με 28.96, η οποία για να κερδίσει τη σπουδαία Κύπρια κολυμβήτρια έκανε παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο κατείχε η ίδια από το Τόκιο, και το χάλκινο η Piddubna Maryna με χρόνο 30.30.

  • Αυτό είναι το έβδομο μετάλλιο σε Παραολυμπιάδα, το οποίο κατακτά η 38χρονη κολυμβήτρια, και το δεύτερό της αργυρό.

Η Καρολίνα Πελενδρίτου ξαναμπαίνει στο Paris La Défense Arena στις 5 Σεπτεμβρίου, για να αγωνιστεί αυτή τη φορά στα 100 μέτρα πρόσθιο, στην κατηγορία SB11. Τα προκριματικά θα πραγματοποιηθούν το πρωί και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί ο τελικός. Στο αγώνισμα λαμβάνουν μέρος 11 αθλήτριες και στον τελικό θα περάσουν οι 8 ταχύτεροι χρόνοι.

Η Καρολίνα θα αγωνιστεί στην 1η προκριματική σειρά και ο αγώνας θα αρχίσει στις 10:19 τοπική ώρα (11:19 ώρα Κύπρου). Ο τελικός είναι ορισμένος για τις 18:24 τοπική ώρα (19:24 ώρα Κύπρου) .

Πρόκειται για την 6η συμμετοχή της Κύπριας αθλήτριας σε Παραολυμπιάδα.

  • Αναλυτικά τα μετάλλια της Καρολίνας σε Παραολυμπιακούς Αγώνες:

Η αρχή έγινε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004. Στη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Καρολίνα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα πρόσθιο και ο Εθνικός Ύμνος της Κύπρου ακούστηκε για πρώτη φορά σε Παραολυμπιάδα.

Στο Πεκίνο το 2008 η Καρολίνα απέδειξε ότι η επιτυχία, τέσσερα χρόνια προηγουμένως, μόνο τυχαία δεν ήταν. Μάλιστα φρόντισε να κάνει τρία τα παραολυμπιακά μετάλλιά της, αφού εκτός το χρυσό στα 100 μέτρα πρόσθιο, κέρδισε και το χάλκινο στα 200 μέτρα.

Στο Λονδίνο το 2012 η Καρολίνα συνέχισε τις επιτυχίες. Χάρισε στην Κύπρο ακόμα ένα μετάλλιο, αυτή τη φορά το αργυρό στα 100 μέτρα πρόσθιο.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016 η Καρολίνα άγγιξε και πάλι το μετάλλιο, όμως έμεινε στην 4η θέση, αλλά αυτό την πείσμωσε ακόμη περισσότερο και στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο 2021 (2020) η Καρολίνα ανέβασε την Κύπρο ξανά στο ψηλότερο σκαλοπάτι. Ο Εθνικός Ύμνος ήχησε ξανά εκεί στη μακρινή Ιαπωνία σκορπώντας περηφάνια σε ολόκληρη την Κύπρο. Χάλκινο, λοιπόν, μετάλλιο στα 50 μέτρα και χρυσό στα 100 μέτρα πρόσθιο.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ήδη κατέκτησε το 7ο μετάλλιό της, αργυρού χρώματος, στα 50μ. ελεύθερο, κάνοντας τα παραολυμπιακά της μετάλλια συνολικά εφτά (3 χρυσά, 2 αργυρά και 2 χάλκινα).

Το παγκόσμιο ρεκόρ αλλά και το παραολυμπιακό ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο κατέχει από τις 29 Αυγούστου 2021, στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο, με χρόνο 29.20, η Ma Jia από την Κίνα.

Το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα πρόσθιο κατέχει από τις 23 Απριλίου 2024, στην πόλη Funchal της Πορτογαλίας, η Daria Luminance από την Ρωσία με χρόνο 1:17.65, ενώ το παραολυμπιακό ρεκόρ κατέχει από την 1η Σεπτεμβρίου 2021, στο Τόκιο, με χρόνο 1:19.78 η Καρολίνα Πελενδρίτου.

ΚΥΠΕ – Δήμητρα Νικολάου Λευκωσία

Μπράβο στην Καρολίνα Πελενδρίτου: Αργυρή Παραολυμπιονίκης για δεύτερη φορά, η σπουδαία αθλήτρια της Κύπρου, πρώτη η Κινέζα Jia Ma στο Παρίσι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: