Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 30,2% η ΝΔ, στην 5η θέση με συνεχή πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ * Μάχη για τέσσερις η εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ [video]

Η παρουσίαση της δημοσκόπησης της Metron Analysis στο δελτίο ειδήσεων του MEGA. Teaser via Glomex@MEGA TV




Δύο μονάδες πιο πάνω από το ποσοστό της  στις Ευρωεκλογές κατέγραψε τη ΝΔ η Metron Analysis στην εκτίμηση ψήφου, σε δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει σε πτωτική τροχιά, καταγράφοντας πτώση 0,7 μονάδων στο ίδιο χρονικό διάστημα και εμφανίζεται στην πέμπτη θέση με μόλις 6% θετικές γνώμες στην αξιολόγησή του, πίσω από ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

Το ΠΑΣΟΚ αυξάνει τη διαφορά του από τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι δεύτερο κόμμα με διαφορά μεγαλύτερη του ορίου του στατιστικού λάθους από το ΚΚΕ. Στην αξιολόγηση καταγράφει 18% θετικές γνώμες – τριπλάσιες σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, και 8 μονάδες χαμηλότερα από τη ΝΔ, που έχει 26% θετικές γνώμες.

  • Πλέον 10 κόμματα εμφανίζονται να περνούν το όριο του 3% για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, με το ΜεΡΑ25 sto 3,3% και στην 10η θέση.

Εκλογές για νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ

Στο 29% του δείγματος μετρήθηκε το ποσοστό όσων δήλωσαν ότι μάλλον ή σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την Μetron Analysis, το ενδιαφέρον αυτό είναι οριακά υψηλότερο από εκείνο που είχε καταγραφεί το Νοέμβριο του 2021, πριν από τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις εκείνων που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν, ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει να ενισχύει  τη θέση του σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση – είναι πρώτος με 31%, έναντι 24% της Άννας Διαμαντοπούλου, 22% του Χάρη Δούκα και 12% του Παύλου Γερουλάνου στη μέτρηση που ολοκληρώθηκε πριν το τηλεοπτικό ντιμπέιτ των 6 υποψηφίων. 

Η Metron Analysis έκανε και ειδική μέτρηση σε δείγμα 811 πολιτών την επομένη του ντιμπέιτ- ρωτώντας ποιος ξεχώρισε σε αυτή την τηλεμαχία, ανεξαρτήτως του αν εκείνοι που απάντησαν προτίθενται να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές.

  • Σε αυτή τη μέτρηση, πρώτη είναι η Άννα Διαμαντοπούλου μεταξύ εκείνων που δήλωσαν ότι την παρακολούθησαν, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης  πρωτεύει μεταξύ εκείνων που απλώς άκουσαν για το ντιμπέιτ.




Mε πληροφορίες από MEGA

 

Γιώργος Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα καθίσταται πιο ισχυρή, το διπλωματικό της αποτύπωμα καθίσταται εξαιρετικά μεγάλο»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: