Δικαιολογημένη επίθεση εναντίον των κυπριακών τραπεζών, αύξησαν τα έξοδα δανεισμού: Η προκλητική συμπεριφορά τους δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη

FILE PHOTO: Πολίτες περιμένουν στην ουρά έξω από υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Η προκλητική στάση των τραπεζών, οι οποίες σπεύδουν να αυξήσουν τα δανειστικά και να μειώσουν τα καταθετικά επιτόκια, όποτε επίκεται μείωση των δανειστικών επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη, αναφέρει στην ανακοίνωση του σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ.

Προσθέτοντας οτι η κυβέρνηση και η εποπτική αρχή, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, πρέπει να εξεύρουν τρόπους να τιθασεύσουν την κοινωνικά ανάλγητη και οικονομικά απερίσκεπτη συμπεριφορά των εμπορικών τραπεζών.

Οι τράπεζες είναι απροκάλυπτα απέναντι από την κοινωνία, αφού δεν επιτρέπουν ούτε την ελάχιστη ανακούφιση των δανειοληπτών από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για μείωση των δανειστικών επιτοκίων.Αλλά, θέτουν σε κίνδυνο και την οικονομία, την οποία, με τις αποφάσεις τους, οδηγούν σε αποσταθεροποίηση. Η ασυδοσία των τραπεζών επιβάλλεται να χαλιναγωγηθεί, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ΕΔΕΚ χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την κυβερνητική πρόθεση για εφαρμογή σχεδίου πολεοδομικής αμνηστίας και γιατί θα λυθεί το πρόβλημα της νομιμοποίησης πολεοδομικών παρατυπιών μικρής έκτασης, αλλά κυρίως, γιατί υλοποιείται η διαχρονική πρόταση της ΕΔΕΚ.

Η εν λόγω πρόταση προνοεί ότι τα έσοδα που θα εισπραχθούν από την πολεοδομική αμνηστία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για στήριξη προγραμμάτων κοινωνικής κατοικίας, όπως η παραχώρηση στέγης σε τιμή κόστους σε νεαρά ζευγάρια και η παραχώρηση στέγης σε ευπαθείς κοινωνικά οικογένειες με χαμηλό ενοίκιο.

Το στεγαστικό είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της κυπριακής κοινωνίας και πρέπει να αντιμετωπίζεται με όλους τους δυνατούς τρόπους, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σκληρή επιστολή της Λευκωσίας στον Γκουτέρες: Οι στρατιωτικές παραβιάσεις από τις δυνάμεις κατοχής της Τουρκίας στοχεύουν να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: