«Διάγγελμα» Νετανιάχου στους πολίτες του Ιράν: «Οι τύραννοι δεν νοιάζονται για το μέλλον σας, το Ισραήλ σάς στηρίζει – Δεν υπάρχει μέρος που δεν μπορούμε να φτάσουμε»

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στην διάρκεια του διαγγέλματός του προς τον λαό του Ιράν. Photo via X@netanyahu




Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα, σε ένα μήνυμα που απηύθυνε προς τον ιρανικό λαό, ότι δεν υπάρχει «περιοχή στη Μέση Ανατολή», στην οποία δεν μπορεί να φθάσει το Ισραήλ, σε μια χρονική στιγμή όπου ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά στον Λίβανο στόχους της Χεζμπολάχ, την οποία υποστηρίζει το Ιράν.

«Κάθε μέρα εξουδετερώνονται οι μαριονέτες του καταπιεστικού ιρανικού καθεστώτος, είπε ο Νετανιάχου, αναφερόμενος στα πλήγματα ακριβείας και την δολοφονία των ηγετών της Χεζμπολά. «Δεν υπάρχει περιοχή στη Μέση Ανατολή στην οποία το Ισραήλ δεν μπορεί να φθάσει», πρόσθεσε, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην αγγλική γλώσσα, όπου ταυτόχρονα προειδοποιεί τον ιρανικό λαό ότι «το καθεστώς του βυθίζει την περιοχή μας βαθύτερα στο σκοτάδι και βαθύτερα στον πόλεμο».

Στο μήνυμά του ο Νετανιάχου εξαπολύει ευθείες βολές κατά του καταπιεστικού καθεστώτος της  και διαβεβαιώσεις για «ευημερία» προς τους πολίτες του Ιράν σε περίπτωση αλλαγής κυβέρνησης.  Ο Νετανιάχου υποστήριξε πως το Ισραήλ «στέκεται δίπλα» στον ιρανικό λαό και πως η ειρήνη μεταξύ Εβραίων και Ιράνων θα έρθει όταν «το Ιράν απελευθερωθεί» από το καθεστώς που το κυβερνά.

«Κάθε μέρα, βλέπετε ένα καθεστώς που σας υποτάσσει [το καθεστώς[, βγάζει  φλογερούς λόγους για την υπεράσπιση του Λιβάνου, την υπεράσπιση της Γάζας. Ωστόσο, κάθε μέρα, αυτό το καθεστώς βυθίζει την περιοχή μας όλο και πιο βαθιά στο σκοτάδι και βαθύτερα στον πόλεμο», είπε ο Νετανιάχου .

«Κάθε στιγμή που περνά, το καθεστώς σας φέρνει – τον ευγενή περσικό λαό – πιο κοντά στην άβυσσο», πρόσθεσε. «Η συντριπτική πλειοψηφία των Ιρανών γνωρίζει ότι το καθεστώς τους δεν ενδιαφέρεται καθόλου γι’ αυτούς. Αν όντως νοιαζόταν, αν νοιαζόταν για εσάς, θα σταματούσε να σπαταλά δισεκατομμύρια δολάρια σε μάταιους πολέμους σε όλη τη Μέση Ανατολή. Θα άρχιζε να βελτιώνει τη ζωή σας. Φανταστείτε αν όλα τα τεράστια ποσά που σπατάλησε το καθεστώς για πυρηνικά όπλα και ξένους πολέμους επενδύονταν στην εκπαίδευση των παιδιών σας, στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης, στην οικοδόμηση των υποδομών του έθνους σας, νερού, λυμάτων, όλα τα άλλα πράγματα που χρειάζεστε. Φανταστείτε το.”

 

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Israel

 

Ξεκίνησε η χερσαία εισβολή επίλεκτων ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ στον Λίβανο: Εϊμαστε έτοιμοι απαντάει η Χεζμπολάχ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: