Χωρίς τέλος οι εσωτερικές συγκρούσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης τους έκανε άνω-κάτω, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Κασσελάκη, “κατεβαίνει” υποψήφιος πρόεδρος (video)

Ο Παύλος Πολάκης σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τον Στέφανο Κασσελάκη εάν προκηρυχθούν εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ. Φωτογραφία από βίντεο, via Mega Channel




Δυναμικό παρών στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο Παύλος Πολάκης. Με ανάρτησή του ο ανεξάρτητος βουλευτής κατεβάζει τη δική του πολιτική πλατφόρμα, μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του το Mega.

Ο Πολάκης αφήνει αιχμές σε ηγεσία και «87» και δίνει ραντεβού για την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στην ανάρτησή του:

«Η χώρα χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση που θα ρίξει τον Μητσοτάκη.

Αυτό τον σκοπό δεν τον εξυπηρετεί ούτε η πολιτική του ενός ανδρός αρχή που δεν έχει πολιτικό επιτελείο και σχεδιασμό, της επίδειξης της προσωπικής ζωής, των προσωπικών επιλογών και του πλούτου, ούτε τα σχέδια κάποιων να φύγουν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να δώσουν την εικόνα διάλυσης που χρειάζεται για να καρπίσουν τα σενάρια της «κεντροαριστεράς της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Θα είμαι παρών!».

  • «Καιρός για ριζικές αλλαγές στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ»

Λάδι στη φωτιά έριξε και προχθές ο Παύλος Πολάκης εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής άνοιξε θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγο μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής όρκων του προέδρου του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη με τον σύζυγό του, Τάιλερ ΜακΜπέθ.

Συγκεκριμένα, ο κος Πολάκης αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής στην ανάρτησή του:

«Τώρα που τελείωσε, ήρθε ο καιρός για ριζικές αλλαγές στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Καιρός για σκληρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση. Καιρός να βάλουμε πλώρη να τους ρίξουμε. Καιρός για πρόγραμμα και σχέδιο ανάταξης της κοινωνικής πλειοψηφίας σε σύγκρουση με τη διαπλοκή».

Όπως όλα δείχνουν, το επόμενο διάστημα θα ενταθούν τα εσωκομματικά επεισόδια στον ΣΥΡΙΖΑ.

  • Ο Κασσελάκης καλεί τον Αλέξη Τσίπρα

Την ίδια ώρα, με συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης πετάει το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του να τοποθετηθεί δημόσια για τις εξελίξεις στο κόμμα χωρίς να κάνει χρήση κύκλων και διαρροών.

«Αν θέλει, μπορεί να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα τεκταινόμενα στον χώρο μας, χωρίς ‘κύκλους’ και ‘διαρροές’. Καθαρά και ανοιχτά, όπως τοποθετήθηκε την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου μας τον Φεβρουάριο και η τοποθέτησή του απαντήθηκε από το συνεδριακό σώμα».




Απαντώντας, η αδερφή του πρώην πρωθυπουργού, Ζανέτ Τσίπρα, επισημαίνει πως το πολιτικό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει.

«Αυτό το πολιτικό μόρφωμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ κατά την γνώμη μου τελείωσε. Ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Η αλήθεια είναι ότι με την προεδρεία του παρόντος πάμε από το κακό στο χειρότερο. Χρειάζεται αναμόρφωση και αναδιάρθρωση όλου του προοδευτικού χώρου. Χωρίς στυπτικές δεξαμενές».

Σε συνέντευξή του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζητά από τον κ. Κασσελάκη να ανοίξει τις διαδικασίες για εκλογή νέου προέδρου από τη βάση.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης διώχνει, διαγράφει και μικραίνει το κόμμα. Για αυτό πρέπει να υπάρξει δημοκρατική διέξοδος. Να μιλήσει η βάση του κόμματος. Να ανοίξει ο Στέφανος Κασσελάκης τις διαδικασίες για εκλογή προέδρου από τη βάση χωρίς υπεκφυγές».

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπή που εφόσον εγκρίνει πρόταση μομφής κατά του προέδρου θα οδηγήσει σε νέες εσωκομματικές κάλπες, θα γίνει στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.

Ο Κασσελάκης «πετάει το γάντι» στον Τσίπρα: Του ζητά να τοποθετηθεί ευθέως για τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην αφήνει «κύκλους» να μιλούν εξ ονόματός του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: