Χάλκινη η εξαιρετική Καρολίνα Πελενδρίτου στον τελικό των 100 μέτρων πρόσθιο (SB11): Κατέκτησε δεύτερο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

screenshot via youtube (https://www.youtube.com/watch?v=oEv-LP1RjHI) Η δύο φορές παραολυμπιονίκης του Παρισιού Καρολίνα Πελενδρίτου




Το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 100 μέτρων πρόσθιο στην κατηγορία SB11 των Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 κατέκτησε το βράδυ Πέμπτης η Καρολίνα Πελενδρίτου.

Η Κύπρια παραολυμπιονίκης κατέλαβε την τρίτη θέση με χρόνο 1:21.64, τερματίζοντας πίσω από τη Ρωσίδα Daria Lukianenko που πήρε την πρώτη θέση, και την Κινέζα Ma Jia που τερμάτισε δεύτερη, με χρόνους 1:18.31 και 1:19.24 αντίστοιχα.

Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο της Κύπριας πρωταθλήτριας στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού μετά το αργυρό στα 50 μέτρα ελεύθερο, και το όγδοο μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς αγώνες συνολικά.

Σύμφωνα εξάλλου με σχετική ανακοίνωση, η Πελενδρίτου άγγιξε την καλύτερη φετινή της επίδοση στο πρόσθιο (1:21.50 στο Πανευρωπαϊκό της Μαδέιρα πριν από έξι μήνες), ξεπερνώντας τα όριά της για αυτό το μετάλλιο και έχοντας αντιμετωπίσει προβλήματα τον τελευταίο ενάμιση μήνα στην προετοιμασία.

Συμπληρώνεται πως πρόκειται για το πέμπτο της μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα στο οποίο συμμετείχε σε τελικό για έκτη συνεχόμενη διοργάνωση Παραολυμπιακών Αγώνων, ξεκινώντας από την «Αθήνα 2004» πριν είκοσι χρόνια, με τη μοναδική φορά που δεν κέρδισε μετάλλιο στο πρόσθιο να καταγράφεται το 2016 όταν τερμάτισε τέταρτη, ενώ πριν το «Παρίσι 2024» είχε τρία χρυσά και ένα αργυρό στο πρόσθιο.

Σχετικά με την εξέλιξη του τελικού, αναφέρεται ότι η Καρολίνα έκανε πολύ καλή εκκίνηση και καταπληκτικό πρώτο 50αρι και γύρισε δεύτερη με 36.81, μπροστά από την Lukianenko, η οποία ήταν ασυναγώνιστη στο δεύτερο 50αρι όπου από τρίτη ανέβηκε πρώτη.

Σημειώνεται επίσης ότι η Ρωσίδα αθλήτρια, κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ, σημείωσε νέο Παραολυμπιακό Ρεκόρ, σπάζοντας το 1:19.78 της Πελενδρίτου από το «Τόκυο 2020», ενώ η επίδοση 1:19.24 της Κινέχας Jia Ma αποτελεί νέο ρεκόρ Ασίας.

Με πληροφορίες μέσω ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: Πρώτος στα 100μ (Τ11) ο Νάσος Γκαβέλας που υπερασπίστηκε το χρυσό από το Τόκυο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: