Αρχίζει και για το ΠΑΣΟΚ η εσωκομματική προεκλογική περίοδος για νέο πρόεδρο: Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες συνοδεία χιλιάδων υπογραφών στήριξης

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης χαιρετάει τον κόσμο μετά την ομιλία του στην εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου, στο Ζάππειο Μέγαρο την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Καθώς η προθεσμία έληγε στις 9μμ απόψε, οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ έσπευσαν νωρίτερα να καταθέσουν επισήμως τις υποψηφιότητές τους συνοδευόμενες από τις απαραίτητες υπογραφές, στην επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Βάσει καταστατικού απαιτούνται ή 5.000 υπογραφές τουλάχιστον ή υπογραφές από το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Πλέον η διαδικασία προβλέπει ότι τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας θα ελέγξουν τις λίστες και θα προχωρήσουν στην ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε 24.810 χιλιάδες υπογραφές από μέλη του κόμματος και 170 μελών της Κ.Ε .

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, επέλεξε να καταθέσει σε πρώτη φάση 100 υπογραφές από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο Παύλος Γερουλάνος μέσω εκπροσώπου του θα καταθέσει  πάνω από 8.000 υπογραφές, ενώ ο Βασίλης Βραχιώτης εκπροσωπώντας την Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε 7000 υπογραφές μελών σε “στικάκι” και όχι τις χειρόγραφες που έχουν ήδη συγκεντρώσει.

Ο Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε 14.000 υπογραφές μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και δημοκρατικών πολιτών που στηρίζουν την υποψηφιότητα του. «

Η Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε 8.500 υπογραφές από υποστηρικτές της.

Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων και την επίλυση του ζητήματος του ασυμβίβαστου για τον Χάρη Δούκα. Η ερμηνεία του καταστατικού αναμένεται να κλείσει τη συζήτηση, και οι υποψήφιοι θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της προεκλογικής μάχης.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ, ποιος θα τον πάρει; Σιγή από Κασσελάκη – μάζεψε τα πράγματά του από την Κουμουνδούρου * Παραιτήθηκαν οι άνθρωποι του γραφείου του * Κι έρχονται οι μνηστήρες…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: