Αρχίστε τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο …χωρίς εμάς! Οι πολιτικοί οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία

epa11611371 Polish MEP Joachim Brudzinski (C) reacts before the beginning of a vote as part of the plenary session at the European Parliament in Strasbourg, France, 18 September 2024. EPA, TERESA SUAREZ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ*, Αθήνα

Eιλικρινά δεν κατάλαβα τι έγινε με εκείνο το αεροπλάνο της Aegean που καθυστέρησε και δεν μπόρεσαν κάποιοι ευρωβουλευτές της αντισυστημικής Δεξιάς να καταψηφίσουν την εισήγηση-έκτρωμα για την παραχώρηση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία οι οποίοι θα μπορούν να πλήξουν στόχους εντός του ρωσικού εδάφους.

Αλλά δεν σκοπεύω να το ψάξω περισσότερο. Τα όποια προσχήματα είναι πολύ γελοία και η υπόθεση πολύ σοβαρή για να ασχολούμαστε με αργοπορημένους ευρωβουλευτές ή τις εκ των υστέρων «επιφυλάξεις» των αρχηγών τους.

Αν σε ολόκληρο ευρωκοινοβούλιο δεν υπάρχει τρόπος για να καταψηφίσεις, έστω και εξ’ αποστάσεως, την έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, λυπούμαι αλλά υπάρχει σοβαρότατο έλλειμμα δημοκρατίας στους ευρωπαικούς θεσμούς. Κι αν από την άλλη, η ψήφος δια φυσικής παρουσίας εξαρτάται από τις καθυστερήσεις στα διεθνή αεροδρόμια, επίσης τίθεται ένα ζήτημα.

  • Για μία τόσο σοβαρή υπόθεση που απειλεί την παγκόσμια ειρήνη δεν αφήνεις την τύχη σου στον προγραμματισμό της Aegean. Πας από την προηγουμένη και κατά κυριολεξία…κατασκηνώνεις στην αίθουσα ψηφοφορίας για να είσαι βέβαιος ότι θα ψηφίσεις.

Δεν σας κρύβω ότι η απουσία κάποιων ευρωβουλευτών με εξέπληξε. Για τις τηλεπερσόνες της Νέας Δημοκρατίας και κάτι υπαλλήλους σε διατεταγμένη υπηρεσία που ευδοκιμούν και στο ιδεολογικά «όμορο» ΠΑΣΟΚ (της κοπής Σημίτη) δεν είχα καμία αμφιβολία. Γνώριζα εκ των προτέρων ότι θα εναρμονιστούν με τις επιταγές της…παγκόσμιας διακυβέρνησης. Οι άλλοι όμως;

Δύο μόλις 24ωρα πριν την  ψηφοφορία ο ευρωβουλευτής της «Νίκης», Νίκος Αναδιώτης, με δημόσια μαγνητοσκοπημένη δήλωση του, ανέλυσε το σκεπτικό γιατί το κόμμα του και ο ίδιος αποφάσισαν να καταψηφίσουν. Και πολύ καλά έκανε. Αλλά την κρίσιμη ώρα απουσίαζε.

Αντίστοιχα ο ευρωβουλευτής της «Ελληνικής Λύσης», Μανώλης Φράγκος που διακρίνεται για τη μαχητικότητα του στα εθνικά θέματα, έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί κατά της περαιτέρω ενίσχυσης του ουκρανικού οπλοστασίου και μάλιστα με όπλα μαζικής καταστροφής που αν χρησιμοποιηθούν εναντίον στόχων σε ρωσικό έδαφος είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα προκαλέσουν απάντηση της Μόσχας, πιθανότατα ασύμμετρη, με αποτέλεσμα την παγκόσμια κλιμάκωση.

O ίδιος έχει καταθέσει εξαιρετικές ερωτήσεις για την τροφοδοσία της Ουκρανίας με ελληνικά οπλικά συστήματα. Το γερμανικών συμφερόντων ειδησεογραφικό σάιτ  “Politico” πρόσφατα τον κατέταξε στους ευρωβουλευτές «φίλους του Πούτιν»! Και αυτός όμως απουσίαζε. Όπως και η δυναμική κυρία Λατινοπούλου που επίσης αρθρώνει διακριτά αντισυστημικό λόγο.

Τι ακριβώς συνέβη; Επεσε «στο πάρα πέντε» υπογείως γραμμή «αποχής» από τα προεδρεία των ευρωπαικών σχηματισμών στα οποία ανήκουν τα τρία ελληνικά κόμματα; Και αν ναι, πόσο ισχυρή μπορεί να είναι αυτή η «γραμμή» σε ευρωβουλευτές που οφείλουν να προασπίζουν τα συμφέροντα της πατρίδας τους, ειδικά για ζητήματα ασφάλειας υπαρξιακού χαρακτήρα; Οι 131 ευρωβουλευτές που -προς τιμήν τους- ψήφισαν αρνητικά πώς κατάφεραν να αγνοήσουν αυτή την αόρατη «γραμμή»;

  • Το ζήτημα επομένως είναι εξαιρετικά σοβαρό και σίγουρα χρήζει υπεύθυνων απαντήσεων, όχι του τύπου «καθυστέρησε το αεροπλάνο». Ολοι μας γνωρίζουμε ότι το ευρωκοινοβούλιο έχει καταντήσει πεδίο επικύρωσης και δήθεν «λαικής νομιμοποίησης» όλων των παλαβών πολιτικών του ευρω-ιερατείου που εκπονούνται τα τελευταία χρόνια στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Νταβός, την Ουάσιγκτον και τα άλλα κέντρα παγκόσμιας εξουσίας.

Οι ευρωβουλευτές βάζουν την ηλεκτρονική καρτούλα στη θυρίδα, όπως είχε την καλοσύνη να μας δείξει ο…Φειδίας, και αρχίζουν να πατάνε τα κουμπιά δαιμονισμένα, σαν καλοκουρδισμένα ρομποτάκια για να ψηφίσουν…απνευστί σε μία σειρά κρίσιμων θεμάτων που κανονικά θα χρειάζονταν μία συνεδρία το κάθε ένα.

Αυτού του είδους το…πάκτωμα, σε συνδυασμό με την πλήρη άγνοια τύπων όπως τα γαλάζια «αστέρια» που στείλαμε στην ευρωβουλή, εξυπηρετεί άριστα το μεγάλο «μαγειρείο». Στο τέλος βρέξει-χιονίσει εγκρίνονται οι πολιτικές που έχει αποφασίσει η θεία Ούρσουλα και η παρέα της, για εμάς…χωρίς εμάς.

Oμως εδώ δεν πρόκειται για ένα απλό ψήφισμα που ρυθμίζει θέματα καθημερινότητας. Δεν μιλάμε για το αν θα καταργηθούν οι κινητήρες εσωτερικής καύσεως στα αυτοκίνητα, αν θα αναγράφονται τα φύλα των γονέων στις ταυτότητες, ή αν θα τρώμε ακρίδες…ονομασίας προέλευσης.

Το ζήτημα της μετάβασης στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι λίγο διαφορετικό. Αφορά τις ζωές μας(κατά κυριολεξία), αφορά το μέλλον των παιδιών μας, αφορά στο φινάλε και την ύπαρξη αυτού του πλανήτη!

Και δίκιο να είχε ο Ζελένσκι, που το έχει χάσει εδώ και καιρό, η απόφαση ενίσχυσης του οπλοστασίου του για στρατηγικά χτυπήματα στη ρωσική ενδοχώρα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνεται από…Ελεονώρες και Φειδίες που πατούν κουμπάκια, χωρίς να γνωρίζουν που τους παν’ τα τέσσερα(αν και ο τελευταίος το καταψήφισε δείχνοντας έστω στοιχειώδη επίγνωση της κρισιμότητας του)

Όλα τα ελληνικά κόμματα οφείλουν να τοποθετηθούν με υπευθυνότητα και σαφήνεια: Συναινούν στο όνομα βοήθειας προς την «αμυνόμενη» Ουκρανία να γίνει «επιτιθέμενη» με ορατό κίνδυνο την παγκόσμια πυρηνική ανάφλεξη; Εξηγηθείτε εδώ και τώρα! Αλλιώς το κρίμα στο λαιμό σας, όπως και η καταδίκη από τον ιστορικό του μέλλοντος, αν απομείνει κανένας για να την αποδώσει…

* Γιώργος Χαρβαλιάς
Συγγραφέας του βιβλίου  «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια»

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Αντιγερμανικός …ανένδοτος για τους μετανάστες και άλλα ωραία ανέκδοτα: Γιατί η κυβέρνηση δεν τολμά να ζητήσει ούτε τις πολεμικές αποζημιώσεις από το Βερολίνο;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: