Aποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό: Σε ύφεση η φωτιά στη Motor Oil, αποδεσμεύνται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής [video]

Εργαζόμενοι της τεχνικής εταιρίας ΤΕΡΓΟΝ Ο.Ε. παρακολουθούν τη φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα της Τρίτης στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεόδωρους και είχε ως αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις που συνεχίζουν να επιχειρούν, παράλληλα με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της. Ωστόσο η εικόνα της φωτιάς ήταν τέτοια που σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις θα αποδεσμεύοντουσαν.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, που είχε διακοπεί χθες λόγω της πυρκαγιάς.




Χθες, σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία Motor Oil ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Η περιοχή καλύφθηκε από πυκνούς μαύρους καπνούς, οι οποίοι ήταν ορατοί σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων, ενώ κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Τέσσερις ελαφρά τραυματίες από την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Άγιους Θεόδωρους: Αν και σε ύφεση η φωτιά συνεχίζει να καίει * Απετράπη κίνδυνος επέκτασης [video, photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: