Ανέβηκε κι άλλο ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα-φονιά Γιάγκι στο Βιετνάμ: Δεκάδες οι αγνοούμενοι, εκατοντάδες οι τραυματίες [video]

An aerial handout photo made available by Vietnam News Agency shows flood waters surrounding buildings in Yen Bai city, Yen Bai Province, Vietnam 09 September 2024 (issued 10 September 2024). EPA/VIETNAM NEWS AGENCY/TUAN ANH VIETNAM OUTHANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Το πέρασμα του τυφώνα Γιάγκι από το βόρειο τμήμα του Βιετνάμ είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 63 άνθρωποι, ενώ άλλοι 40 εξακολουθούν να αγνοούνται, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας της Ασίας, αναθεωρώντας προς τα πάνω τον προηγούμενο απολογισμό των θυμάτων, που έκανε λόγο για 59 νεκρούς.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκάλεσε ο τυφώνας αυτός —ο ισχυρότερος που έπληξε την Ασία φέτος, σύμφωνα με μετεωρολόγους— είχαν επίσης αποτέλεσμα να τραυματιστούν ακόμη 752 άνθρωποι, ανέφεραν οι αρχές του Βιετνάμ που είναι αρμόδιες για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Ο Γιάγκι θεωρήθηκε από τους μετεωρολόγους ως ο πιο ισχυρός τυφώνας που έχει πλήξει το βόρειο τμήμα του Βιετνάμ τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Αυτός, ο οποίος έφτασε στη στεριά το Σάββατο το πρωί κοντά στην Χαϊφόνγκ, προτού εξασθενήσει χθες, Κυριακή, το βράδυ, προκάλεσε την κατάρρευση γέφυρας, ζημιές σε εργοστάσια και παρέσυρε τις μεταλλικές στέγες σπιτιών, συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα άνω των 149 χιλιομέτρων την ώρα.

Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούσαν χθες, Δευτέρα, να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην γειτονική επαρχία Γεν Μπάι, η άνοδος της στάθμης των υδάτων ανάγκασε τα μέλη 2.400 νοικοκυριών να καταφύγουν στους πάνω ορόφους των σπιτιών τους.

Η στάθμη του νερού έφτασε το ένα μέτρο σε ορισμένα τμήματα της πόλης Γεν Μπάι.

Περίπου 130 τοποθεσίες σε 17 πόλεις και επαρχίες στο Βιετνάμ αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών και κατολισθήσεων, σύμφωνα με τις αρχές που είναι αρμόδιες για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανόι, Βιετνάμ

Νέα στυγνή επιδρομή της Ρωσίας εναντίον του Κιέβου: Η Μόσχα ανακοίνωσε πως κατέρριψε 71 drones της Ουκρανίας, σκοτώθηκε εννιάχρονο παιδί κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: