Ανατροπή στις εκλογές στο Βρανδεμβούργο: Προβάδισμα με 31% στους Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς δίνουν τα exit poll * Μόλις μια μονάδα πίσω η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

epa11619411 Participants applaud as they watch the first projections in the regional state parliament election in Brandenburg during the election evening of the regional Social Democratic Party (SPD) in Potsdam, Germany, 22 September 2024. EPA/CLEMENS BILAN




Το προβάδισμα με 31% και ανατροπή των δημοσκοπήσεων, δίνει στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) η πρόβλεψη αποτελέσματος του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD για τις εκλογές στο Βρανδεμβούργο.

Δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται μόλις μία μονάδα πίσω η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), ενώ ακολουθούν με 12% το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και η νεοσύστατη Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ (BSW).

  • Οι Πράσινοι βρίσκονται ακριβώς στο όριο εισόδου με 5%, ενώ η Αριστερά περιορίζεται στο 3%.

Ο εκλογικός νόμος στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου προβλέπει ότι αν ένα κόμμα κερδίσει έστω και μία απευθείας εκλογή υποψηφίου του, εξασφαλίζει την είσοδό του στο κοινοβούλιο, ανεξαρτήτως συνολικού αποτελέσματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριας Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Germany

Ο Έντι Ράμα θέλει να ιδρύσει αυτόνομο “μουσουλμανικό Βατικανό” μέσα στην Αλβανία: Θα το ονομάσει το «κυρίαρχο κράτος του τάγματος Μπεκτασήδων»…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: