Άλλος ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, ο Ναμπίλ Καούκ, νεκρός από ισραηλινά πυρά * Δεκάδες νέες επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Nabil Qaouk, IDF, tweet

Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού στο X για την εξόντωση του αξιωματούχου της Χεσμπολάχ, Ναβμπίλ Καούκ. ΠΗΓΗ: @IDF




Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, Ναμπίλ Καούκ, εν μέσω συνεχιζόμενων ανταλλαγών πυρών ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Με ανάρτηση στο X (πρώην twitter) η IDF ανακοίνωσε ότι «ο διοικητής της μονάδας προληπτικής ασφάλειας της Χεζμπολάχ και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της, Ναμπίλ Καούκ, εξοντώθηκε σε ακριβές χτύπημα των IDF.

Ο Qaouk βρισκόταν κοντά στους ανώτερους διοικητές της Χεζμπολάχ και συμμετείχε άμεσα σε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του κράτους του Ισραήλ και των πολιτών του. Εντάχθηκε στη Χεζμπολάχ τη δεκαετία του 1980 και θεωρούνταν σημαντική πηγή εμπειρογνωμοσύνης στον τομέα του, έχοντας υπηρετήσει ως αναπληρωτής διοικητής της νότιας περιοχής στο Επιχειρησιακό Συμβούλιο, διοικητής της νότιας περιοχής και αναπληρωτής διοικητής του Επιχειρησιακού Συμβουλίου.

Οι IDF θα συνεχίσουν να χτυπούν και να εξοντώνουν τους διοικητές εντός της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και θα ενεργούν εναντίον οποιουδήποτε απειλεί τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ».

Η Χεζμπολάχ δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει σχετικά με την τύχη του Καούκ, αλλά υποστηρικτές της αναρτούν συλλυπητήρια μηνύματα γι’ αυτόν από χθες, Σάββατο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε “δεκάδες” νέες επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, δύο ημέρες μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα από ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Τα αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας “επιτέθηκαν σε δεκάδες στόχους τρομοκρατών στο έδαφος του Λιβάνου στη διάρκεια των τελευταίων ωρών”, ανέφερε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Στους στόχους που έπληξε περιλαμβάνονται εκτοξευτές ρουκετών που στόχευαν προς το Ισραήλ, σύμφωνα με τον στρατό.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τον Άξονα της Αντίστασης, λέει ο πρόεδρος της Ιρανικής βουλής: Θα κάνουμε τα πάντα να βοηθήσουμε στην μάχη κατά του Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: