«Άκυρη η ψηφοφορία στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ γιατί η μυστική ψηφοφορία έγινε φανερή»: Τι είπε ο δικηγόρος του Κασσελάκη στο Star για τις νομικές ενέργειες

Ο Χαράλαμπος Πελέκης, δικηγόρος του Στέφανου Κασσελάκη μίλησε στο κανάλι Star και στη Μάρα Ζαχαρέα. Φωτογραφία από βίντεο μέσω του Σταρ




Για τις ενδεχόμενες νομικές ενέργειες του Στέφανου Κασσέλάκη σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κόμματος μετά την πρόταση μομφής εναντίον του η οποία έγινε αποδεκτή από την Κεντρική Επιτροπή, αναφέρθηκε σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, ο νομικός του σύμβουλος Χαράλαμπος Πελέκης.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, προς το παρόν. Όμως, εάν τα πράγματα ξεφύγουν, είμαι σίγουρος πως θα πράξει τα δέοντα, προκειμένου να διασφαλίσει την ακεραιότητα και τη λειτουργία του κόμματος», ανέφερε ο κ. Πελέκης.

Ο νομικός σύμβουλος του κ. Κασσελάκη υποστήριξε ότι νομικά υπάρχει η δυνατότητας να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και της Πολιτικής Γραμματείας.

  • «Άκυρη η ψηφοφορία στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ γιατί η μυστική ψηφοφορία έγινε φανερή»

«Για το θέμα της πρότασης άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, είχαμε μία μυστική ψηφοφορία, η οποία κατέληξε να είναι φανερή. Αυτό το γεγονός καθιστά άκυρο το συγκεκριμένο ψήφισμα» ισχυρίσθηκε επίσης ο κ. Πελέκης.

 

Χαρακτήρισε «άκυρο» επίσης το χθεσινό ψήφισμα στην Πολιτική Γραμματεία. «Δεν προβλέπεται, βάσει καταστατικού, τέτοια εξουσία σε αυτό το όργανο του κόμματος, να σηκώνουν το χέρι τα μέλη και να ψηφίζουν» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο κ. Πελέκης.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Καζάνι που βράζει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από την πρόταση μομφής που κατατέθηκε εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη. Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ που εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες εκτυλίχθηκε πριν από λίγες ώρες στη Βουλή, όπου σημειώθηκε ένταση που κινητοποίησε ακόμα και τη φρουρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star το πρωί μετακλητός υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να μπει στο γραφείο που διατηρούσε ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή. Στελέχη όμως της ασφάλειας του κοινοβουλίου του απαγόρευσαν της είσοδο.




Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες η εντολή απαγόρευσης εισόδου είχε δοθεί από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, ώστε να μην μπει κανείς στον χώρο, όσο εκείνος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του για τη ΔΕΘ.

Επίσης αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος μετακλητός υπάλληλος δεν ανήκει στη στενή ομάδα συνεργατών του απερχόμενου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, αλλά εργάζεται στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από την περίοδο του Αλέξη Τσίπρα.

Στέφανος Κασσελάκης: «Άνοιξέ μου το γραφείο μου»

Ένταση φέρεται να δημιουργήθηκε και χθες, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε στη Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου για να τη ρωτήσει ποιος είναι υπεύθυνος φορολογικά και ποινικά για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από την αποπομπή του.

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο σημειώνουν ότι ο κ. Κασσελάκης ρώτησε την κ. Σβίγκου αν είναι πρόεδρος ο ίδιος και όχι μόνο αν είναι υπεύθυνος φορολογικά και ποινικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να μίλησε με τον Γενικό Διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος του είπε πως διοικητικά και φορολογικά υπεύθυνος του κόμματος είναι ο ίδιος. Μάλιστα ο κ. Μαυροκεφαλίδης φέρεται να ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του είπε σε έντονο ύφος «άνοιξέ μου το γραφείο μου».

Ωστόσο μετά το τηλεφώνημα αυτό το κτίριο στην Κουμουνδούρου σφραγίστηκε από την ασφάλεια και εστάλησαν γραπτά μηνύματα στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να προσέλθουν για έκτακτη συνεδρίαση, υπό τον φόβο μήπως εκτραχυνθεί η κατάσταση.

Μέλος του καθοδηγητικού οργάνου φέρεται να είπε προς τους επιτελείς του κόμματος πως «την Αστυνομία έπρεπε να καλέσετε, όχι την Πολιτική Γραμματεία», ενώ πολλά από τα κορυφαία στελέχη έσπευσαν στην Κουμουνδούρου, αν και είχαν προγραμματίσει άλλες δραστηριότητες.

Ο Πολάκης μετά την «έκπτωση» Κασσελάκη: «Αν ήμουν ομοφοβικός δεν θα τον πρότεινα για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, έκανα λάθος που τον στήριξα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: