Αυτός είναι ο ύποπτος που στόχευσε τον Ντόναλντ Τραμπ: Λέγεται Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, από τη Χαβάη, και φαίνεται ότι είχε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία (video)

Ο ύποπτος που φέρεται να επιχείρησε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, λέγεται Ράιαν Γουέσλι Ρουθ. Φωτογραφία από βίντεο, via Newsweek Romania




Ο ύποπτος ένοπλος, που έχει ήδη συλληφθεί, και ο οποίος εμπλέκεται σε μια προφανή απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με πολλές αναφορές, ταυτοποιήθηκε ως ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, κάτοικος Χαβάης.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι είχε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το FBI ανακοίνωσε ότι ερευνά μια «φερόμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Τραμπ».

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε μια κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν ο Ντόναλντ Τραμπ κοντά στο γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα, την ώρα που ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόεδρος έπαιζε γκολφ. Η ζωή του προέδρου δεν κινδύνεψε.

Πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ άνοιξαν πυρ όταν είδαν ένα άτομο που έφερε πάνω του ένα πυροβόλο όπλο και κινείτο κοντά στο γκολφ κλαμπ.

Ο σερίφης της κομητείας Μάρτιν, Γουίλιαμ Σνάιντερ, δήλωσε στο CNN ότι η υπηρεσία του συνέλαβε τον ύποπτο που αναζητούσε η κομητεία Παλμ Μπιτς.

Ο Ryan Wesley Routh, 58 ετών, διαφήμιζε συχνά τα …καλά “διαπιστευτήριά” και υπερασπιζόταν αριστερούς σκοπούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο λογαριασμό του στο LinkedIn γράφει ότι φοίτησε στο Γεωπονικό και Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, αλλά μετακόμισε στη Χαβάη κάπου γύρω στο 2018.

Ο Routh περιγράφεται ως «μηχανικά σκεπτικός» που απολαμβάνει «ιδέες και εφευρέσεις και δημιουργικά έργα με καλλιτεχνική αίσθηση».

Ο εν λόγω φέρεται να είχε στην κατοχή του ένα τουφέκι τύπου AK-47 με σκοπευτήρα στον χώρο κοντά στο γκολφ κλαμπ του κ. Τραμπ στο West Palm Beach της Φλόριντα.

Οι δηλώσεις από τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου έδωσαν κάποια εικόνα για το περιστατικό και τον επίδοξο σκοπευτή.

Ο αναλυτής πληροφοριών του CNN, Τζον Μίλερ, ανέφερε την Κυριακή ότι οι λογαριασμοί του Ρουθ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικεντρώθηκαν στην «αυτοαποκαλούμενη συμμετοχή» του στον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης προσπάθειάς του να στρατολογήσει στρατιώτες για να πολεμήσουν στη σύγκρουση.

Ο Routh ισχυρίστηκε επίσης ότι πολέμησε στην Ουκρανία καθώς αυτή συνεχίζει να αμύνεται απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Ο Μίλερ είπε ότι ο Ρουθ ζούσε στη Χαβάη και ήταν παλαιότερα εργάτης οικοδομών στη Βόρεια Καρολίνα. Ο ύποπτος φέρεται επίσης να έχει συλληφθεί στο παρελθόν οκτώ φορές, κυρίως για μικροαδικήματα.

Ο Routh φαίνεται να έχει μιλήσει στο παρελθόν με τους New York Times για την προσπάθειά του να στρατολογήσει Αφγανούς στρατιώτες που διέφυγαν από τους Ταλιμπάν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Την εποχή που ισχυρίστηκε αυτά, τα οποία δημοσιεύθηκαν στις 25 Μαρτίου 2023, ο Ρουθ είπε στην εφημερίδα ότι είχε περάσει αρκετούς μήνες στην Ουκρανία το 2022.

Σε μία έκθεση του Semafor report που δημοσιεύτηκε στις 10 Μαρτίου 2023, ανέφερε τον Routh ως επικεφαλής του Διεθνούς Κέντρου Εθελοντισμού (IVC) στην Ουκρανία, ενός ιδιωτικού οργανισμού που εργάζεται για να “ενδυναμώσει τους εθελοντές” και άλλες μη κερδοσκοπικές ομάδες που εργάζονται για την “ενίσχυση τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ολόκληρη την Ουκρανία».

Σε μια συνέντευξη του Ιουνίου 2022 στο Newsweek Romania, ο Routh μίλησε για τις προσπάθειές του να στρατολογήσει εθελοντές για τη International Legion Defense of Ukraine, μια μονάδα των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας.

“Το ερώτημα σχετικά με το γιατί βρίσκομαι εδώ — Για μένα, πολλές από τις άλλες συγκρούσεις είναι γκρι, αλλά αυτή η σύγκρουση είναι σίγουρα ασπρόμαυρη”, είπε ο Routh. “Αυτή είναι για το καλό εναντίον του κακού. Αυτό είναι ένα βιβλίο με παραμύθια, ξέρετε, όποια ταινία έχουμε παρακολουθήσει ποτέ, αυτή είναι σίγουρα το κακό ενάντια στο καλό.”

Οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας αντιμετώπισαν και πυροβόλησαν τον επίδοξο σκοπευτή αφού παρατήρησαν μια κάννη τουφεκιού να προεξέχει από έναν κοντινό φράχτη αλυσίδας όχι πολύ μακριά από τον πρώην πρόεδρο καθώς έπαιζε έναν γύρο γλολφ με τον κατασκευαστή ακινήτων Steve Witkoff το απόγευμα της Κυριακής.

Ήταν περίπου 300-500 πόδια μακριά από τον Τραμπ, αποκάλυψαν οι αρχές σε συνέντευξη Τύπου μετά το περιστατικό.

Ένας μάρτυρας είπε στους ανακριτές του γραφείου του σερίφη της κομητείας Παλμ Μπιτς ότι είδε έναν άνδρα να πηδάει έξω από τους θάμνους και να …”απογειώνεται” φεύγοντας με μεγάλη ατχύτητα με ένα μαύρο Nissan. Ο μάρτυρας μπόρεσε ακόμη και να τραβήξει μια φωτογραφία του αυτοκινήτου, η οποία βοήθησε τις αρχές να εντοπίσουν τον ύποπτο.

Το Nissan τελικά σταμάτησε από αστυνομικούς στη γειτονική κομητεία Μάρτιν, αφού ένας οδηγός δέχθηκε χτύπημα στο όχημα του ενώ οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο I-95.

Ο σερίφης της κομητείας Martin William D. Snyder είπε στο Local10 News ότι ο οδηγός ήταν «σχετικά ήρεμος» και «δεν έδειχνε πολλά συναισθήματα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρός του Κάμαλα Χάρις δήλωσαν «ανακουφισμένοι» που ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «σώος και αβλαβής» μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα σε κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόεδρος, χωρίς η ζωή του να διατρέξει κάποιο κίνδυνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος ενημερώθηκαν για το περιστατικό ασφαλείας στο γήπεδο γκολφ Trump International (στη Φλόριντα), όπου ο πρώην πρόεδρος έπαιζε γκολφ. Με ανακούφιση μαθαίνουν ότι είναι σώος και αβλαβής. Θα ενημερώνονται τακτικά από τις ομάδες τους».

Η Κάμαλα Χάρις καταδικάζει τη «βία» στις ΗΠΑ μετά από το συμβάν με πυροβολισμούς σε κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν ο Ντόναλντ Τραμπ

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις καταδίκασε σήμερα τη «βία» στις ΗΠΑ μετά από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε μια κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν ο Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, ενώ εκείνος έπαιζε γκολφ στην πολυτελή κατοικία του στη Φλόριντα, σύμφωνα με την προεκλογική ομάδα του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου προέδρου.

«Ενημερώθηκα για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά στον πρώην πρόεδρο Τραμπ και την κατοικία του στη Φλόριντα και χαίρομαι που είναι σώος και αβλαβής. Η βία δεν έχει θέση στην Αμερική», δήλωσε με ανάρτηση στο Χ η Χάρις υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Τραμπ.

Σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Κυριακής, ο σερίφης της κομητείας Παλμ Μπιτς, Ρικ Μπράντσοου, είπε ότι οι ερευνητές βρήκαν το τουφέκι τύπου AK-47 με σκοπευτήρα, δύο σακίδια γεμάτα με κεραμικά πλακίδια και μια κάμερα GoPro κρεμασμένη σε έναν κοντινό φράχτη.

Ο Bradshaw είπε ότι ο επίδοξος πυροβολητής «σκόπευε να κινηματογραφήσει αυτό που συνέβαινε» με την κάμερα να βρίσκεται στον φράχτη.

  • ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ

Πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ άνοιξαν πυρ όταν είδαν ένα άτομο που έφερε πάνω του ένα πυροβόλο όπλο και κινείτο κοντά στο γκολφ κλαμπ του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, την ώρα που ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόεδρος έπαιζε γκολφ. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από το συμβάν.

Ο ύποπτος διέφυγε με ένα όχημα SUV και συνελήφθη σε άλλη κομητεία.

Ο σερίφης της κομητείας Μάρτιν, Γουίλιαμ Σνάιντερ, δήλωσε στο CNN ότι η υπηρεσία του συνέλαβε τον ύποπτο που αναζητούσε η κομητεία Παλμ Μπιτς.

Η Μυστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι διερευνά το συμβάν, το οποίο συνέβη λίγο πριν τις 14:00, τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας) της Κυριακής.

Ο Τραμπ έστειλε ένα email στη λίστα χρηματοδοτών της καμπάνιας του λέγοντας ότι «σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε κοντινή απόσταση όπου βρισκόμουν, αλλά πριν αρχίσουν οι φήμες να ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο, θέλω να ακούσετε πρώτα αυτό: Είμαι ασφαλής και καλά!», έγραψε με κεφαλαία γράμματα, σύμφωνα με ένα email που είδε το Reuters.

  • ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ FBI

Αρχικά, η ομάδα προεκλογικής του εκστρατείας του Τραμπ ανακοίνωσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, πως ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος ήταν ασφαλής έπειτα από πολλαπλούς πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν.

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος βρισκόταν στο γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα είναι «σώος και αβλαβής μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά του», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας Στίβεν Τσουνγκ.

Δύο πηγές με γνώση του περιστατικού έκαναν λόγο στο Reuters για πολλαπλούς πυροβολισμούς κοντά στο γήπεδο γκολφ στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Οι πυροβολισμοί προήλθαν έξω από το φράχτη του γκολφ κλαμπ, ανέφεραν οι πηγές.

Η εφημερίδα New York Post, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι δύο άτομα αντάλλαξαν πυρά έξω από το γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα. «Πηγές τόνισαν ότι η ζωή του Τραμπ δεν μπήκε σε καμία στιγμή σε κίνδυνο», ανέφερε η εφημερίδα.

Ο γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, επικαλούμενος τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου, είπε με ανάρτηση στο Χ ότι ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο AK-47 εντοπίστηκε μέσα σε θάμνους και ένας ύποπτος συνελήφθη.

Ο Τραμπ τραυματίστηκε σε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρός του Κάμαλα Χάρις δήλωσαν «ανακουφισμένοι» που ο Τραμπ είναι «σώος και αβλαβής» μετά από το συμβάν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Με ξεχωριστή της ανακοίνωση η Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, δήλωσε «πως η βία δεν έχει θέση στην Αμερική», λέγοντας πως χαίρεται ότι ο Τραμπ είναι σώος μετά το σημερινό περιστατικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: «Φερόμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Τραμπ», ερευνά το FBI: Συνελήφθη ο ύποπτος, δεν απειλήθηκε η ζωή του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων (video)

Ο Τραμπ απευθύνθηκε στους οπαδούς του και “φώναξε” ότι “δεν θα παραδοθεί ποτέ”: «Θα σας αγαπώ πάντα που με υποστηρίζετε, ενότητα, ειρήνη, κάντε την Αμερική Μεγάλη Ξανά»…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: