Βρώμικο κτύπημα κατά της Κύπρου: Η γερμανική TUI αλλάζει θέση, ακυρώνει το ηλεκτρονικό μήνυμα για τις ημερήσιες διακοπές στην κατεχόμενη Κύπρο (video)

Αεροπλάνο της γερμανικής εταιρείας TUI. Φωτογραφία από βίντεο, Omega Channel




Πέντε ημέρες μετά τη… θύελλα παρενέβη η γερμανική εταιρεία TUI δίνοντας άλλη διάσταση στην είδηση περί διακοπής των ημερήσιων εκδρομών στα κατεχόμενα κατόπιν συμφωνίας με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Χωρίς επί της ουσίας να επιβεβαιώνει τη διακοπή των πακέτων, ο γερμανικός τουριστικός κολοσσός απορρίπτει τα περί σύναψης συμφωνίας με την Κυπριακή Δημοκρατία, μετέδωσε η Χριστίνα Μαύρου στο Omega Channel.

Καθόσον αφορά το επίμαχο για το κατοχικό καθεστώς e-mail και την αναφορά για υπό κατοχή βόρειο τμήμα, η TUI, σε δήλωσή της αποδέχεται μεν την αυθεντικότητά του, το αποδίδει ωστόσο σε αυτόβουλη ενέργεια επιτόπιου προσωπικού, κάτι που όπως ξεκαθαρίζει δεν αντικατοπτρίζει τη θέση της εταιρείας επί του θέματος.

«Οι αναφορές ενός τοπικού υπαλλήλου σχετικά με την προσφορά εκδρομών στην (κατεχόμενη) “βόρεια Κύπρο”, οι οποίες δημοσιεύτηκαν σε μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες, δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση της Tui Cyprus σε περιεχόμενο και μορφή.

Ως μια πραγματικά παγκόσμια εταιρεία, η Tui υποστηρίζει πάντα τις ανταλλαγές και τη συνεργασία ως βάση για την αμοιβαία κατανόηση και την ειρηνική συνύπαρξη», σημειώνεται.

Σύμφωνα με την TUI, η εταιρεία προέβη σε παραστάσεις προς την υπεύθυνο της επιχειρησιακής ομάδας στην Κύπρο προκειμένου να μην προβαίνει, κατά την έκφρασή της, σε μη εγκεκριμένες δηλώσεις που διαστρεβλώνουν τη θέση της εταιρείας, προσθέτοντας ότι πληθώρα πακέτα εκδρομών που περιλαμβάνουν την κατεχόμενη «βόρεια Κύπρο» προσφέρονται σε όποιον επιθυμεί να το πράξει.

Τοποθέτηση που, την ίδια ώρα, αδειάζει την ρητορική, εν είδει απειλών για αντίποινα, που αναπτύσσουν λεγόμενοι αξιωματούχοι των κατεχομένων, με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ μάλιστα να διεμήνυε ότι θα καταγγείλει στον Γενικό Γραμματέα την πολιτική αποκλεισμού των Ελληνοκυπρίων.

«Ο τουρκοκυπριακός (τ/κ) “λαός” θα καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών όχι με πιέσεις και απειλές, αλλά με αναγνώριση της κυριαρχίας και του ίσου καθεστώτος του. Επιχειρούν να μας γονατίσουν οικονομικά στους τομείς των ακινήτων, της εκπαίδευσης και του τουρισμού. Αυτές οι εχθρικές δραστηριότητες αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά τις αληθινές προθέσεις της ελληνοκυπριακής (ε/κ) ηγεσίας», είπε χαρακτηριστικά ο κατοχικός ηγέτης.

Μέσα σε αυτό το …ομιχλώδες τοπίο ο Αντόνιο Γκουτέρες επιμένει να προσπαθεί για μια τριμερή στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο.

«Μπορώ να σας πω ότι ο Γενικός Γραμματέας εξετάζει πράγματι το ενδεχόμενο να προσκαλέσει τους δύο Κύπριους ηγέτες σε κοινή συνάντηση για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό. Αλλά δεν έχουν εκδοθεί προσκλήσεις», είχε δηλώσει χθες ο Στέφαν Ντουζιαρίκ, Επικεφαλής Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε.

Στο εσωτερικό πάντως η συμπολιτευόμενη ΕΔΕΚ, δείχνει κόκκινο στην αποτυχημένη, όπως λέει, πολιτική κατευνασμού και παροχής κινήτρων προς την Άγκυρα με φόντο την παρουσία του Χακάν Φιντάν στην άτυπη σύνοδο των 27 υπουργών εξωτερικών την ερχόμενη βδομάδα, κατόπιν της συγκατάθεσης που έδωσε η Κύπρος.

Σημειώνει:

Αντίθετα, η Τουρκία αποθρασύνεται, καθίσταται πιο προκλητική και δυστυχώς κάθε φορά που η πλευρά μας υποχωρεί, η τουρκική πλευρά κερδίζει κεκτημένα και ικανοποιεί τις απαράδεκτες αξιώσεις της. Αυτή η λανθασμένη στρατηγική δεν πρέπει να εφαρμόζεται στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Για να έχει αντίκρισμα της ιδιότητας της δημοκρατίας ως κράτος μέλος, συνεχίζει, η Λευκωσία πρέπει να θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατιας από την Τουρκία, υλοποίηση των κυπρογενών της υποχρεώσεων, και άρση του τουρκικού βέτο για συμμετοχή του κύπριου υπουργού άμυνας στις κοινές δραστηριότητες Ε.Ε-ΝΑΤΟ.

Επιμένει σε τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη η Λευκωσία: Αποδοκιμάζει τις απαράδεκτες δηλώσεις του Τατάρ και του σφετεριστή Αρικλί, ύποπτου για τη δολοφονία του Ισαάκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: