“Βαθύ λαρύγγι” στα γραφεία του Ντόναλντ Τραμπ: Ανώνυμος, που υπογράφει ως “Ρόμπερτ”, έστειλε απόρρητα αρχεία της εκστρατείας του πρώην Προέδρου στον ιστότοπο Politico

epa11514053 Former US President Donald J. Trump arrives to hold a rally at New Holland Arena in Harrisburg, Pennsylvania, USA. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Η προεκλογική εκστρατεία του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι ορισμένες από τις εσωτερικές της επικοινωνίες είχαν παραβιαστεί.

Η αναγνώριση ήρθε αφότου ο ιστότοπος POLITICO άρχισε να λαμβάνει email από έναν ανώνυμο λογαριασμό με έγγραφα από το εσωτερικό της καμπάνιας του Τραμπ.

Η εκστρατεία του πρώην Προέδρου κατηγόρησε «ξένες πηγές εχθρικές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες», επικαλούμενη αναφορά της Microsoft την Παρασκευή ότι Ιρανοί χάκερ «έστειλαν ένα email phishing τον Ιούνιο σε υψηλόβαθμο στέλεχος σε μια προεδρική εκστρατεία».

Η Microsoft δεν προσδιόρισε την καμπάνια που στόχευε το email και αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο χθες Σάββατο. Το POLITICO δεν επαλήθευσε ανεξάρτητα την ταυτότητα του χάκερ ή τα κίνητρά του και ένας εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, ο Στίβεν Τσουνγκ, αρνήθηκε να πει εάν είχε περισσότερες πληροφορίες που τεκμηριώνουν την υπόδειξη της εκστρατείας ότι ήταν στόχος του Ιράν.

«Αυτά τα έγγραφα ελήφθησαν παράνομα από ξένες πηγές εχθρικές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, με σκοπό να παρέμβουν στις εκλογές του 2024 και να σπείρουν χάος σε όλη τη δημοκρατική μας διαδικασία», είπε ο Cheung.

«Την Παρασκευή, μια νέα έκθεση από τη Microsoft διαπίστωσε ότι Ιρανοί χάκερ εισέβαλαν στον λογαριασμό ενός «υψηλού ιστάμενου αξιωματούχου» στην προεδρική εκστρατεία των ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2024, που συμπίπτει με το κοντινό χρονοδιάγραμμα της επιλογής ενός υποψηφίου αντιπροέδρου από τον Πρόεδρο Τραμπ».

Ο Cheung αρνήθηκε να πει εάν η καμπάνια είχε έρθει σε επαφή με τη Microsoft ή τις αρχές επιβολής του νόμου σχετικά με την παραβίαση, λέγοντας ότι δεν θα συζητούσε τέτοιες συνομιλίες.

Στις 22 Ιουλίου, το POLITICO άρχισε να λαμβάνει email από έναν ανώνυμο λογαριασμό. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, το άτομο – που χρησιμοποίησε έναν λογαριασμό email της AOL και αυτοπροσδιοριζόταν μόνο ως “Ρόμπερτ” – μετέδωσε αυτό που φαινόταν να ήταν εσωτερικές επικοινωνίες από έναν ανώτερο αξιωματούχο της εκστρατείας του Τραμπ.

Ένας φάκελος έρευνας που είχε προφανώς κάνει η εκστρατεία σχετικά με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Τραμπ, γερουσιαστή του Οχάιο JD Vance, ο οποίος είχε ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου, συμπεριλήφθηκε στα έγγραφα.

Τα έγγραφα είναι αυθεντικά, σύμφωνα με δύο άτομα που είναι εξοικειωμένα με αυτά και στα οποία έχει παραχωρηθεί ανωνυμία για την περιγραφή των εσωτερικών επικοινωνιών. Ένα από τα άτομα περιέγραψε τον φάκελο ως μια προκαταρκτική έκδοση του αρχείου ελέγχου του Vance.

Ο φάκελος της έρευνας ήταν ένα έγγραφο 271 σελίδων που βασιζόταν σε δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν και τις δηλώσεις του Βανς, με ορισμένες – όπως οι προηγούμενες επικρίσεις του στον Τραμπ – να προσδιορίζονται στο έγγραφο ως «ΠΙΘΑΝΑ ΤΡΩΤΑ ΣΗΜΕΙΑΣ».

Το άτομο έστειλε επίσης μέρος ενός ερευνητικού εγγράφου για τον γερουσιαστή από τη Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος ήταν επίσης φιναλίστ για την υποψηφιότητα για αντιπρόεδρο.

Πολύτιμο προβάδισμα για την Κάμαλα Χάρις από τον Τραμπ δείχνουν 3 δημοσκοπήσεις σε 3 αμφίρροπες Πολιτείες: 50% έναντι 46% στο Μίσιγκαν, την Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: