Τουλάχιστον μία σύλληψη στις ΗΠΑ για το θάνατο του πρωταγωνιστή των «Friends» Μάθιου Πέρι [βίντεο]

File Photo A makeshift memorial for US actor Matthew Perry outside the building shown in exterior shots of the television show ‘Friends’, in New York, USA, 30 October 2023 (Issued on 31 October 2023). EPA/Tamas Vasvari HUNGARY OUT




Τουλάχιστον ένα άτομο έχει συλληφθεί για το θάνατο του πρωταγωνιστή των Friends, Matthew Perry, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 54χρονος Perry βρέθηκε χωρίς να ανταποκρίνεται στο σπίτι του στο Λος Άντζελες τον περασμένο Οκτώβριο.

Η νεκροψία διαπίστωσε ότι η αιτία του θανάτου του ήταν «οι οξείες επιδράσεις της κεταμίνης», ενός ελεγχόμενου φαρμάκου που έπαιρνε ο απεξαρτημένος τοξικομανής στο πλαίσιο της εποπτευόμενης θεραπείας.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες ξεκίνησε έρευνα τον Μάιο για να διαπιστώσει γιατί ο Πέρι είχε τόση ποσότητα του ναρκωτικού στον οργανισμό του.

Το ABC News και το TMZ ανέφεραν ότι πολλά άτομα είχαν συλληφθεί και αντιμετώπιζαν ομοσπονδιακές κατηγορίες. Άλλα πρακτορεία, συμπεριλαμβανομένου του NBC News, ανέφεραν ότι είχε γίνει τουλάχιστον μία σύλληψη.

Η αστυνομία δήλωσε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα την Πέμπτη.

Η κεταμίνη χρησιμοποιείται ως θεραπεία για την κατάθλιψη, το άγχος και τον πόνο. Άνθρωποι από το περιβάλλον του Πέρι δήλωσαν σε ιατροδικαστική έρευνα μετά τον θάνατό του ότι υποβαλλόταν σε θεραπεία έγχυσης κεταμίνης.

Το πώς ακριβώς ο ηθοποιός – ο οποίος φέρεται να μην είχε κάνει εποπτευόμενη συνεδρία έγχυσης για αρκετές ημέρες – προμηθεύτηκε το φάρμακο έγινε αντικείμενο της νομικής έρευνας.

Ο πνιγμός αναφέρθηκε επίσης ως παράγοντας που συνέβαλε στον θάνατό του, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ατύχημα. Άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν ήταν η στεφανιαία νόσος και η επίδραση της βουπρενορφίνης, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής χρήσης οπιοειδών.

Στο απόγειο της φήμης του, ο Πέρι έδινε μάχη με τον εθισμό στα παυσίπονα και το αλκοόλ και είχε παρακολουθήσει πολλές φορές κλινικές απεξάρτησης.

Το 2016, δήλωσε στο BBC Radio 2 ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί τρία χρόνια γυρισμάτων κατά τη διάρκεια των Friends, εξαιτίας του αλκοόλ και των ναρκωτικών.

Μετά από προσπάθειες θεραπείας, έγραψε στα απομνημονεύματά του ότι ήταν ως επί το πλείστον νηφάλιος από το 2001 – «εκτός από περίπου 60 ή 70 ατυχίες».

ΠΗΓΗ: BBC

Απεβίωσε στα 94 της χρόνια: Έφυγε η πολυβραβευμένη ηθοποιός Τζίνα Ρόουλαντς, σύζυγος και μούσα του μεγάλου Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Τζον Κασσαβέτη

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: