Το Πεκίνο προειδοποίησε την Ουάσινγκτον να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνέργεια με την Ταϊβάν: Ανακοίνωση μετά τη συνάντηση του Κινέζου στρατηγού με τον Τζέικ Σάλιβαν

epa11570400 Zhang Youxia (R), vice chairman of the CPC Central Military Commission, shakes hands with White House national security adviser Jake Sullivan (L) before a meeting at the Bayi building in Beijing, China, 29 August 2024. EPA/Ng Han Guan / POOL




Ο υψηλόβαθμος κινέζος στρατιωτικός αξιωματούχος, στρατηγός Ζανγκ Γιουσία ζήτησε σήμερα από τον σύμβουλο του Τζο Μπάιντεν για θέματα ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν να σταματήσει κάθε «στρατιωτική συνέργεια» με την Ταϊβάν, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.

«Η Κίνα ζητάει να βάλουν τέλος οι Ηνωμένες Πολιτείες σε κάθε στρατιωτική συνέργεια με την Ταϊβάν, να σταματήσουν να εξοπλίζουν την Ταϊβάν και να σταματήσουν να διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις αναφορικά με την Ταϊβάν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής στον Τζέικ Σάλιβαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση των δύο αξιωματούχων σήμερα στο Πεκίνο.

Την ίδια ώρα ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν επανέλαβε σήμερα στο Πεκίνο τη σημασία της σταθερότητας στο στενό της Ταϊβάν και στη Νότια Σινική Θάλασσα, στη διάρκεια ενός σπάνιου τετ-α-τετ με τον υψηλόβαθμο κινέζο στρατιωτικό αξιωματούχο.

Ο Τζέικ Σάλιβαν, ο οποίος επισκέπτεται από προχθές, Τρίτη, την Κίνα, είναι ο πρώτος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκου Οίκου που μεταβαίνει στη χώρα αυτή από το 2016.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεκίνο, Κίνα

Συνάντηση Σάλιβαν με Κινέζο στρατηγό στο Πεκίνο: Στο επίκεντρο οι εντάσεις σε Ταϊβάν και νότια Σινική Θάλασσα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: