Το «μάλε βράσε» στον ΣΥΡΙΖΑ: Αντάρτικο από τον Φάμελλο που δηλώνει πως δεν παραιτείται για χάρη του Νίκου Παππά όπως πρότεινε ο Κασσελάκης * «Κάντε μου μομφή»…

FILE PHOTO: O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκςη με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Με προφανή στόχο να ελέγξει τους συσχετισμούς στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε να τεθεί επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου.

Οι ριζικές αλλαγές σε επιτελικές θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσε ο κ.Κασσελάκης επιχειρούν να θωρακίσουν τον έλεγχό του επί των επερχόμενων εξελίξεων, καθώς ο Παύλος Πολάκης έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής, ώστε να ξεκινήσουν διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, το σκηνικό διαταράχθηκε στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς ο Σωκράτης Φάμελλος αρνείται να παραιτηθεί της θέσης του, ζητώντας από τους βουλευτές του κόμματος να προχωρήσουν σε μομφή εναντίον του και να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία το θέμα της προεδρίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ουσιαστικά, ο κ. Φάμελλος ακυρώνει την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη και παραπέμπει το θέμα σε ψηφοφορία, με τον κίνδυνο η κοινοβουλευτική ομάδα να «γυρίσει την πλάτη» στην πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας:

” Η πρόταση αυτή μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις. Η ΚΟ εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία. Έχει παράξει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο.Η ΚΟ δεν είναι το πρόβλημα.Η πρόταση αντί να διορθώσει τα λάθη και να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Δεν παραιτούμαι.

Να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό λειτουργίας της ΚΟ. Να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον μου”.

Οι αλλαγές που πρότεινε ο Κασσελάκης – Τα βέλη στους “αντιρρησίες”

Πέραν της τοποθέτησης του Νίκου Παππά στην προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο κ.Κασσελάκης πρότεινε για τις θέσεις των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων τον Γιώργο Γαβρήλο, τον Γιάννη Σαρακιώτη και τη Νίνα Κασιμάτη. Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο πρότεινε τον Βασίλη Κόκκαλη και συντονίστρια ΕΠΕΚΕ τη Γιώτα Πούλου.

«Είναι λογικό να υπάρχουν εντάσεις και τριβές πριν αλλάξουν όλα στο επικείμενο καταστατικό συνέδριο. Γιατί θα αλλάξουν όλα» διεμήνυσε στην ομιλία του στην ΚΟ ο κ. Κασσελάκης. «Είμαι όμως αποφασισμένος: το κόμμα θα απωλέσει τάσεις και φράξιες και θα δώσει δύναμη και φωνή στη βάση».
«Κεντρώοι ψηφοφόροι», σημείωσε, δεν είναι αναγκαστικά όσοι θέλουν μεσοβέζικες λύσεις στα πολιτικά προβλήματα. Απλά θέλουν ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και λύσεις. Χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, που έχουν οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνεχείς διασπάσεις από τότε που συστάθηκε το 2004. Χωρίς φρουρούς της Αριστεροσύνης και Αριστερόμετρα, που έδιωξαν και συνεχίζουν να διώχνουν χιλιάδες πολίτες που ήρθαν να εισφέρουν αλλά συνάντησαν κλειστές πόρτες» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές κατά των διαφωνούντων: «Ο χυδαίος αποπροσανατολισμός που έχει προωθήσει η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας με επιθέσεις στο πρόσωπό μου, δεν μπορεί να συνεχίσει να τροφοδοτείται από δικά μας στελέχη».

«Είναι ξεκάθαρο: Όποιος επιχειρήσει να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που του έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του 2023 και επαναβεβαίωσε στις ευρωεκλογές του 2024, θα διαπράξει το μέγιστο δημοκρατικό αδίκημα: Την αλλοίωση της ψήφου των πολιτών ως προς την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των κομμάτων. Και θα κουβαλάει για πάντα τη στάμπα. Όχι από εμένα. Από τον ελληνικό λαό» ξεκαθάρισε.

Ο κ. Κασσελάκης συνδέθηκε μέσω zoom στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τα Χανιά για να ανακοινώσει τις αλλαγές, καθώς βρίσκεται στα Χανιά ενόψει του γαμήλιου πάρτι με τον Τάιλερ Μακμπέθ, που θα διαρκέσει από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου.

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

«Θα αλλάξουν όλα»: Τον Νίκο Παππά πρότεινε ο Κασσελάκης για πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας, στη θέση του Φάμελλου * Προειδοποιεί για «τέλος στις φράξιες και τις τάσεις»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: