Το Κυπριόπουλο που “έσπασε” καρδιές για την μεγάλη αγάπη του στην Μεγαλόνησο: Ιστορική η συμμετοχή του Αλέξανδρου Τοφαλίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Παρισίων

«Είτε κερδίζετε είτε χάνετε, μην τα παρατάτε!», δηλώνει ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης. Φωτογραφία via Cyprus Olympic Committee




Ιστορία έγραψε ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης ως ο πρώτος Κύπριος αθλητής που αγωνίστηκε στο αγώνισμα ξιφασκίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως σημειώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της η ΚΟΞ, η συμμετοχή του Τοφαλίδη σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κυπριακό αθλητισμό, αναδεικνύοντας την αυξανόμενη παρουσία της χώρας μας στη διεθνή σκηνή.

Αγωνιζόμενος στο ατομικό του ξίφους ασκήσεως ανδρών, ο Τοφαλίδης επέδειξε αξιοσημείωτη τεχνική και αποφασιστικότητα. Η απόδοσή του στους προκριματικούς γύρους ήταν αξιέπαινη, προχωρώντας στον πίνακα των 32 κερδίζοντας τον πρώτο του αγώνα άμεσου αποκλεισμού εναντίον του Πολωνού Wojtkowiak Adrian με 15-10.

ΕΔΩ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο επόμενος αντίπαλός του ήταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Itkin Nick, στη 2η θέση στον κόσμο. Ο Αλέξανδρος έδωσε τα πάντα σκοράροντας 10 χτυπήματα. Αν και ο Τοφαλίδης δεν κατάφερε να περάσει στoυς 16, η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και η κατάταξη του στην τιμητική 31η θέση αποτελεί ορόσημο για τις μελλοντικές γενιές Κύπριων ξιφομάχων.

Η Ομοσπονδία Ξιφασκίας απευθύνει τα θερμά της συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο Τοφαλίδη για το ιστορικό του επίτευγμα, τονίζοντας πως το ταξίδι του στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν απόδειξη της ακλόνητης αφοσίωσης, της επιμονής και της αγάπης του για το άθλημα.

Επίσης, εξέφρασε ευχαριστίες στον προπονητή του Αλέξανδρου, Benjamin Peggs καθώς επίσης και όλης της ομάδας υποστήριξης του Αλέξανδρου, των οποίων η εξειδικευμένη καθοδήγηση και υποστήριξη συνέβαλαν καθοριστικά σε αυτό το ταξίδι, καθώς και σε όλους όσους βρέθηκαν στο Παρίσι και στήριξαν την προσπάθεια του αθλητή μας.

Σε ένδειξη συμπαράστασης, παρακολούθησε τους αγώνες του Αλέξανδρου στο Παρίσι. Αυτό κατέστη δυνατό με την υποστήριξη της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, αποδεικνύοντας την ενιαία δέσμευση για την επιτυχία των αθλητών μας στην παγκόσμια σκηνή.

«Είμαστε πολύ περήφανοι καταρχήν για την πρόκριση αλλά και την απόδοση του Αλέξανδρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, Κωνσταντίνος Ταλιώτης, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την προσπάθεια του Αλέξανδρου.

“Η συμμετοχή του έχει φέρει υπερηφάνεια και θαυμασμό και αναμένουμε να εμπνεύσει πολλούς νέους αθλητές στην Κύπρο να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Αυτή είναι μια κομβική στιγμή για την Κυπριακή ξιφασκία και από πλευράς μας θα συνεργαστούμε στενά με τον Αλέξανδρο για να ανοίξουν οι δρόμοι σε περισσότερους Κύπριους αθλητές να διαπρέψουν στην ξιφασκία και αν είναι δυνατόν και σε άλλα ατομικά αθλήματα. Αναμένουμε ότι στην προσπάθεια αυτή θα έχουμε και την στήριξη τον φορέων της πολιτείας που έχουν την ευθύνη για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην Κύπρο”, πρόσθεσε.

Χίλια μπράβο στον Κύπριο ξιφομάχο με καταγωγή από το κατεχόμενο Διόριος, κουβαλούσε τη σημαία της Κύπρου στην πλάτη του: Ένιωσα σαν να ήταν όλο το νησί μαζί μου…

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: