Τη γλίτωσε ο Λούμπο: Μετά τον σάλο τα παιδιά του Αλέν Ντελόν αγνόησαν την επιθυμία του να θανατωθεί και να ταφεί μαζί του ο αγαπημένος του σκύλος * Ομοψυχία σε ένα ταραγμένο σπιτικό [videos]

Ο Αλέν Ντελόν με τα αγαπημένα σκυλιά του via youtube




Τα παιδιά του αείμνηστου Γάλλου σταρ Αλέν Ντελόν απέρριψαν την επιθυμία του να θανατωθεί ο σκύλος του και να ταφεί μαζί του, μετά από μαζική κατακραυγή από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων.

Ο θρυλικός ηθοποιός, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών την Κυριακή, είχε πει πως ήθελε ο Λούμπο, το 10χρονο βέλγικο μαλινουά του [βελγικός ποιμενικός], να θανατωθεί και να ταφεί μαζί του στο νεκροταφείο του σπιτιού του στο χωριό Douchy, στο βορειοκεντρική Γαλλία.

Όμως, οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων αντέδρασαν στην ιδέα να θανατωθεί ένα υγιές ζώο.

Το ίδρυμα SPA της Γαλλίας, ανάλογο με το (βρετανικό) RSPCA, ήταν μια από τις πολλές ομάδες που εξαγριώθηκαν με την απόφαση του ινδάλματος του γαλλικού σινεμά.

«Η ζωή ενός ζώου δεν πρέπει να εξαρτάται από τη ζωή ενός ανθρώπου. Το SPA είναι στην ευχάριστη θέση να αναλάβει τον σκύλο του και να του βρει οικογένεια ».

Χθες, Τρίτη,  το Ίδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό ανακοίνωσε ότι η κόρη του Ντελόν, η Ανούσκα, επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια θα κρατήσει τον σκύλο στη ζωή.

«Μόλις πήρα την Ανούσκα Ντελόν στο τηλέφωνο και μου είπε ότι ο Λούμπο είναι μέλος της οικογένειας και θα κρατηθεί. Ο σκύλος δεν θα θανατωθεί», είπε εκπρόσωπος του ιδρύματος.

Ο Ντελόν ήταν δια βίου φιλόζωος, έχοντας φτιάξει και νεκροταφείο για τα ζώα στο σπίτι του, το οποίο αγοράστηκε τη δεκαετία του 1970.

 

  • Έθαψε εκεί τα λείψανα 35 σκύλων του που είχε αποκτήσει σε διάφορες φάσεις της ζωής του.

Δήλωνε όμως δημόσια ότι ο Λούμπο ήταν πάντα το αγαπημένο του σκυλί.

«Είναι ο σκύλος μου στο τέλος της ζωής… Τον αγαπώ σαν παιδί», είχε πει ο Ντελόν στο Paris Match το 2018.

«Είχα 50 σκυλιά στη ζωή μου, αλλά έχω μια ιδιαίτερη σχέση με αυτό. Του λείπω όταν δεν είμαι εκεί.

«Αν πεθάνω πριν από αυτόν, θα ζητήσω από τον κτηνίατρο να μας πάρει μαζί. Θα τον κοιμίσει στην αγκαλιά μου. Προτιμώ να το κάνω αυτό παρά να ξέρω ότι θα αφήσει τον εαυτό του να πεθάνει στον τάφο μου, υποφέροντας ».

  • Όταν ρωτήθηκε ως ποιο ζώο θα ήθελε να μετενσαρκωθεί, είπε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη το 1996: «Ένα μαλινουά».

Πέρυσι, η κόρη του Ανούσκα δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο με τον Λούμπο στο Instagram με τη λεζάντα: «Όπου υπάρχει ένας δυστυχής άνθρωπος, ο Θεός στέλνει ένα σκυλί. Σε ευχαριστώ, Λούμπο, που ήσουν εκεί για τον αφέντη σου».

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, δημοσίευσε μια άλλη φωτογραφία του Λούμπο έξω από το σπίτι του Ντελόν.

Είχε λεζάντα: «Φύλακας του ναού… Μαζί του δεν υπάρχει προδοσία, ούτε υπολογισμός, μόνο αγάπη».

Αν και τα παιδιά του Ντελόν αντιμετώπισαν τα κατοικίδιά του με ευγένεια, έχουν επίσης κατηγορηθεί για «απάνθρωπη» μεταχείριση της εν ζωή συντρόφου και οικονόμου του .

  • Η Χιρόμι Ρόλιν, 66 ετών, ζούσε με μερική απασχόληση με τον άρρωστο Ντελόν ως βοηθός και οικονόμος του για περίπου 17 χρόνια, αλλά ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι ήταν ερωτευμένο για τρεις δεκαετίες.

Η ιαπωνικής καταγωγής Χιρόμι δήλωσε την περασμένη  Δευτέρα ότι τα τρία παιδιά του Ντελόν – ο Αλέν Φαμπιέν, η Ανούσκα και ο Αντονί – αρνήθηκαν να την αφήσουν να τον δει μετά το θάνατό του.

Τους είχε κατηγορήσει στο παρελθόν ότι εκμεταλλεύτηκαν την φθίνουσα ψυχική κατάσταση του πατέρα τους και είπε ότι την είχαν εκδιώξει από το σπίτι του τον περασμένο Ιούλιο.

«Αγαπηθήκαμε 30 χρόνια. Έζησα μαζί του για 17 και χώρισα από τον Αλέν άδικα, βάναυσα και βίαια», είπε στο γαλλικό περιοδικό Le Figaro, υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά του Ντελόν είπαν ότι δεν ήταν τίποτα άλλο από μια οικονόμος, παρόλο που ήξεραν ότι «μοιραζόμασταν το ίδιο κρεβάτι».

«Τα παιδιά του δεν μου επέτρεψαν καν να πω «au revoir». Είναι απάνθρωπο», δήλωσε.

Ο Αντονί, 59, η Aνούσκα, 33, και ο Αλέν Φαμπιέν , 30, μάλωναν για χρόνια για την ιατρική περίθαλψη του πατέρα τους πριν από το θάνατό του.

Η Ανούσκα ισχυρίστηκε ότι ο Αντονί ταλαιπωρούσε τον πατέρα του παρά την ψυχική του κατάσταση μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο το 2019.

Ο  Αντονί απ’ την πλευρά του είπε ότι η Ανούσκα είχε προσπαθήσει να κρύψει τα αρνητκά αποτελέσματα των γνωστικών τεστ του Ντελόν από την υπόλοιπη οικογένεια.

Αλλά και τα τρία παιδιά ήταν επιφυλακτικά με τη Ρόλιν και πέρυσι προσπάθησαν να την διώξουν από το σπίτι στην πόλη Ντουσί της κεντρικής Γαλλίας, όπου ο Delon έζησε τα τελευταία του χρόνια ως ερημίτης .

Όταν έφυγε από την ιδιοκτησία του Ντελόν για ένα ταξίδι τον περασμένο Ιούλιο, υπέβαλαν μήνυση εναντίον της και με τη βοήθεια μιας ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας και της αστυνομίας της απαγόρευσαν την είσοδο στο σπίτι κατά την επιστροφή της.

Ο ίδιος ο Ντελόν λέγεται ότι υποστήριξε τη μήνυση, σύμφωνα με τους Times, αλλά επιβεβαίωσε επίσης ότι το ζευγάρι ήταν εραστές, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς των παιδιών του.

Η Ρόλιν και ο Ντελόν συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1992 στα γυρίσματα της ταινίας «Η επιστροφή του Καζανόβα», όπου ο ηθοποιός έπαιξε τον ομώνυμο χαρακτήρα και η Ρόλιν εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη.

Καλλιέργησαν μια ισχυρή επαγγελματική σχέση που αργότερα έγινε «οικεία», σύμφωνα με τον ίδιο τον Ντελόν.

Καθώς γερνούσε  η Ρόλιν έγινε βοηθός και οικονόμος , αλλά ο Ντελόν την περιέγραψε ως «Γιαπωνέζα σύντροφο του».

Τα παιδιά του αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη σχέση τους και ισχυρίστηκαν ότι εκμεταλλευόταν τον πατέρα τους.

Με πληροφορίες από dailymail,co.uk

Σπεύδει προς βοήθεια του Τραμπ συντηρητικός δισεκατομμυριούχος στις ΗΠΑ: Ο Μέλον δωρίζει άλλα 50 εκατ. σε επιτροπή πολιτικής δράσης για την επανεκλογή του πρώην προέδρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: