Θα έκανε επίθεση αυτοκτονίας σε συναυλία της Τέιλορ Σουϊφτ με στόχο μεγάλο αριθμό θυμάτων: Ομολόγησε ο 19χρονος συλληφθείς στην Βιέννη

FILE PHOTO: Η Taylor Swift σε συναυλία της στην Αυστραλία τον Φεβρουάριο του 2024. EPA/JOEL CARRETT EDITORIAL USE ONLY, NO COMMERCIAL USE, NO PUBLICATION COVERS, AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ο 19χρονος που έχει συλληφθεί μαζί με δύο άλλους νεαρούς υπόπτους στην Αυστρία προετοίμαζε επίθεση αυτοκτονίας σε μία από τις συναυλίες της Αμερικανίδας σταρ Τέιλορ Σουίφτ στην Βιέννη «για να σκοτώσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων», ανακοίνωσαν οι αυστριακές υπηρεσίες Πληροφοριών.

«Εχει προχωρήσει σε πλήρη ομολογία και δήλωσε ότι είχε την πρόθεση να διαπράξει επίθεση με την βοήθεια εκρηκτικών υλών και μαχαιριών», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθυντής των αυστριακών υπηρεσιών Πληροφοριών (DSN) Ομάρ Χαϊτζάουι-Πίρχνερ.

«Στόχος του ήταν να σκοτωθεί και να σκοτώσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων, είτε σήμερα, είτε αύριο, κατά την διάρκεια της συναυλίας», πρόσθεσε.

Οι αρχές εντόπισαν υλικό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και της Αλ Κάιντα στο σπίτι του δεύτερου υπόπτου για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης, σύμφωνα με το Associated Press.

Δεν αναζητούνται άλλοι ύποπτοι μετά τη σύλληψη των δύο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γκέρχαρντ Κάρνερ την Πέμπτη στη Βιέννη. «Η κατάσταση ήταν σοβαρή, η κατάσταση είναι σοβαρή. Αλλά μπορούμε επίσης να πούμε: Αποφεύχθηκε μια τραγωδία», είπε.

Οι αυστριακές αρχές ασφαλείας δήλωσαν ότι ο δεύτερος ύποπτος, ένας 17χρονος Αυστριακός υπήκοος με τουρκική και κροατική καταγωγή, συνελήφθη από ειδικές αστυνομικές δυνάμεις κοντά στο στάδιο όπου υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούνταν οι συναυλίες αυτή την εβδομάδα.

Νωρίτερα είχε συλληφθεί ο 19χρονος Αυστριακός με καταγωγή από τη Βόρεια Μακεδονία. Τα ονόματα των υπόπτων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα σύμφωνα με τους αυστριακούς νόμους περί απορρήτου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Βιέννη, Austria

Συνελήφθη στη Αυστρία: Από τα Σκόπια ο ριζοσπαστικοποιημένος 19χρονος που φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική ενέργεια σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: