Τεράστια επιχείρηση: Εκκενώνονται το Νοσοκομείο Παίδων και το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο: Μήνυμα από το 112 καλεί να γίνει εκκένωση της Παλιάς και της Νέας Πεντέλης

Έντρομοι οι κάτοικοι παρακολουθούν την φωτιά να τους πλησιάζει απειλητικά. Φωτογραφία Hellas Journal




Στην εκκένωση της Παλαιάς και της Νέας Πεντέλης προχωρούν οι Αρχές καθώς η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Βαρνάβα συνεχίζει να μαίνεται να κατευθύνεται προς τα εκεί.

Σημειώνουμε ότι εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι οι άνεμοι θα ενταθούν τις επόμενες ώρες, η πυρκαγιά εξελίσσεται ταχύτατα και έχει μπει στο Πεντελικό όρος. Επιχειρούν, όπως είπε, 510 πυροσβέστες και με το πρώτο φως της ημέρας θα σηκωθούν 29 εναέρια μέσα.

Ειδικότερα λίγο μετά τις 5 το πρωί στάλθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Νέας Πεντέλης με την οδηγία να απομακρυνθούν προς Μελίσσια, και στους κατοίκους της Παλαιάς Πεντέλης να απομακρυνθούν προς Βριλήσσια.

Παράλληλα οι Αρχές προχωρούν στην εκκένωση του Νοσοκομείου Παίδων και του 411 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, που βρίσκονται στην περιοχή της Πεντέλης.

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Πολιτεία, Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία να είναι σε ετοιμότητα.

Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια σκληρή μάχη, όμως παρά τις προσπάθειες η πυρκαγιά εξελίχθηκε με ταχύτητα και αυτή τη στιγμή κινείται προς την κατεύθυνση της Πεντέλης, έχει εξαπλωθεί στο Πεντελικό όρος, τόνισε το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης.

Για τον λόγο αυτό, συνέχισε ο κ. Βαθρακογιάννης, στάλθηκε στις 04:52 από το 112 μήνυμα για ενημέρωση των κατοίκων στους οικισμούς Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Πολιτεία Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.

Στις 05:10 εκδόθηκε νέο μήνυμα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Νέα Πεντέλη προς Μελίσσια και από Παλιά Πεντέλη προς Βριλήσσια.

Στις 05:13 για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας προς Λεωφόρο Μαραθώνα, ενώ στις 05:40 για την απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Νταού Πεντέλης και Άγιο Σπυρίδωνα προς Ραφήνα.

Πριν από λίγο, στις 05:45 ενημερώθηκαν επίσης οι κάτοικοι στην περιοχή της Ανθούσας να είναι σε ετοιμότητα.

Επίσης, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, αυτή τη στιγμή εκκενώνονται τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, με τη συνδρομή των συναρμόδιων φορέων.

Με το πρώτο φως θα απογειωθούν σε δύο κύκλους 29 εναέρια μέσα.

Ο κ. Βαθρακογιάννης τόνισε ότι οι άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν ισχυροί, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. «Δυστυχώς η έντασή τους αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών» κατέληξε.

Δραματικές ώρες στη βορειοανατολική Αττική καθώς η φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα το μεσημέρι της Κυριακής «εξελίσσεται ταχύτατα και έχει μπει στο πεντελικό όρος» όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής λίγο πριν τις 6 σήμερα το πρωί «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των δυνάμεων της πολιτικής προστασίας».

Την αγωνία επιτείνει το γεγονός ότι, όπως έλεγαν οι μετεωρολόγοι και είπε και ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, αναμένεται τις επόμενες ώρες περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων που έχουν ήδη βοηθήσει τη φωτια να διανύσει μια τεράστια απόσταση καίγοντας τα πάντα στο πέρασμά της.




Σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη στα μέτωπα της φωτιάς δίνουν μάχη 510 πυροσβεστες με 16 ομαδες δασοκομάντες και δεκάδες οχήματα. Παράλληλα με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να πετάνε σε δύο κύκλους πάνω από τα μέτωπα, συνολικά 29 εναέρια μέσα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπιζόταν στον Διόνυσο, με τις φλόγες να φτάνουν σε σπίτια, και τον Μαραθώνα, με τους τοπικούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ενώ τα ξημερώματα δώθηκε εντολή εκκένωσης τόσο του νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όσο και του 414 στρατιωτικού νοσοκομείου, καθώς η φωτιά άρχισε να πλησιάζει στην Πεντέλη.




  • Αναβολή άφιξης στις Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα λόγω πυρκαγιάς

Ο Δήμος Αθηναίων, αξιολογώντας τα τελευταία δεδομένα και την εξέλιξη της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα με κατεύθυνση προς τον Μαραθώνα και θέλοντας να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και των συνοδών τους αναβάλλει μέχρι νεωτέρας την άφιξή τους στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου στον Άγιο Ανδρέα Αττικής που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 12.08.2024.

Παράλληλα, απομακρύνει μερικώς στελέχη από τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων ενώ το εποχικό προσωπικό και το υπόλοιπο προσωπικό ασφαλείας παραμένουν επί τόπου σε επιφυλακή, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες και σχετική ενημέρωση, παρακαλούνται οι γονείς να απευθύνονται στα εξής τηλέφωνα επικοινωνίας: 22940 90446, 22940 90450, 22940 96694.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: