Τα επόμενα βήματα για την «Αμάλθεια» συζήτησε ο Κόμπος με την Συντονίστρια του ΟΗΕ: Η Κύπρος συνεχίζει να συμβάλλει στην απάμβλυνση της ανθρωπιστική κρίσης στη Γάζα

FILE PHOTO: Πλοία που μετέφεραν την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Φωτογραφία ΚΥΠΕ, ΓΤΠ, PIO




Τα επόμενα βήματα σε σχέση με την πρωτοβουλία “Αμάλθεια” που αφορά τον ανθρωπιστικό διάδρομο για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο στη Γάζα συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, με την Ανώτερη Συντονίστρια των Ηνωμένων Εθνών για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Ανοικοδόμηση της Γάζας Σίγκριντ Κααγκ, με την οποία συναντήθηκε στο περιθώριο του άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στην πλατφόρμα «Χ», ο κ. Κόμπος επανέλαβε την πλήρη στήριξη της Κύπρου προς την αποστολή της κ. Κααγκ και ευχαρίστησε την ίδια και την ομάδα του ΟΗΕ 2720 για την πολύ στενή συνεργασία και τον συντονισμό.

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα χρειάζεται να αυξηθεί σημαντικά μέσω όλων των διαδρομών και μέσων, δια ξηράς, αέρος ξαθ θαλάσσης», αναφέρεται στην ανάρτηση του ΥΠΕΞ.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην απάμβλυνση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Επιβεβαίωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά άνω των 3.500 παλετών ανθρωπιστικής βοήθειας από τον θαλάσσιο διάδρομο «Αμάλθεια» από την Κύπρο, μέσω του λιμανιού Άσντοντ προς τη Γάζα.

Το εγχείρημα (της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου), είπε, συνεχίζεται σε συνεργασία με εμπλεκομένους εταίρους και στο πλαίσιο του μηχανισμού 2720 των Ηνωμένων Εθνών.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην απάμβλυνση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Γάζα. Τα σχετικά θέματα και τα επόμενα βήματα συζητήθηκαν στη συνάντηση του ΥΠΕΞ με τη Συντονίστρια των ΗΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Ανοικοδόμηση της Γάζας», σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Κάτι δεν κατάλαβε ο Φιντάν στις Βρυξέλλες ή απλώς συνεχίζει τον χαβά του: Δεν είναι …«υγιής» η σύνδεση του Κυπριακού με τις Ευρωτουρκικές σχέσεις, αποφάνθηκε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: