«Swifties for Kamala»: Ενώ εκείνη το σκέφτεται ακόμη, fans της Τέιλορ Σουίφτ ξεκίνησαν την προεκλογική καμπάνια με χιλιάδες μέλη και χορηγίες υπέρ της Κάμαλα Χάρις [videos]

FILE PHOTO US singer-songwriter Taylor Swift performs on stage during her concert, as part of her ‘The Eras Tour’, at the San Siro stadium in Milan, Italy, 13 July 2024. EPA/ROSSELLA PAPETTI




Η Αμερικανίδα σούπερ σταρ της ποπ Τέιλορ Σουίφτ δεν έχει πάρει ακόμη θέση στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου, αλλά οι θαυμαστές της το έχουν κάνει

Μια ομάδα fans, οι «Swifties for Kamala» Harris, έχουν προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σταρ, και κεφάλαια για την εκστρατεία τη Δημοκρατικής υποψηφίου.

Σε λιγότερο από 24 ώρες μετά από μια πρώτη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, ακολουθούμενοι από 27.000 άτομα, οι «Swifties for Kamala» διεκδίκησαν περισσότερα από 140.000 δολάρια σε δωρεές. Ο στόχος της ομάδας; «Μετατροπή της ισχύος μας ως «Swiftie» σε πολιτική ισχύ».

Από την απόσυρση της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις 21 Ιουλίου, οι ομάδες που υποστηρίζουν τη νέα υποψήφια των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις έχουν ανθίσει στο διαδίκτυο, αλλά αυτή των «Swifties» είναι από τις πιο εξέχουσες.

Σ΄αυτή την πρώτη εκδήλωση, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και συγγραφέας Carole King ενθάρρυνε τους fans να κάνουν εκστρατεία, όπως και οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές Elizabeth Warren και Kirsten Gillibrand.

«Είμαι Swiftie, η Taylor και εγώ είμαστε φίλοι…αν κάποιος από εσάς σκέφτεται τον ακτιβισμό, να χτυπά τις πόρτες ή να κάνει τηλεφωνήματα, αλλά είναι λίγο αμήχανος για το τι θα μπορούσατε να πείτε, πιστέψτε με: δεν υπάρχει τίποτα χάσει και τα πάντα για να κερδίσει», είπε η Carole King, γνωστή για τα τραγούδια της I Feel The Earth Move και You’ve Got A Friend.

«Οι Swifties είναι οι ηγέτες που θα κερδίσουν αυτές τις εκλογές για μας», πρόσθεσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ed Markey.

Οι «Swifties for Kamala», που ξεκίνησαν από έναν θαυμαστή της τραγουδίστριας, τον Emerald Medrano, έχουν 72.000 συνδρομητές στο X και σχεδόν 50.000 στο Instagram, διαβεβαιώνουν ότι δεν αναζητούν πιθανή υποστήριξη από την Taylor Swift.

Στον ιστότοπό της, η ομάδα κάνει εκστρατείες για την προστασία των δικαιωμάτων των LGBTQIA+ ατόμων και των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων, υποστήριξη των μεταναστών και σοβαρή εξέταση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και «μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς».

Μια σιωπηλή Δημοκρατική 

Με την ιδιότητά της ως παγκόσμιας σταρ και τους θαυμαστές της γνωστούς για την προθυμία τους να την υπερασπιστούν στα κοινωνικά δίκτυα (έχει 284 εκατομμύρια συνδρομητές στο Instagram), μια πιθανή τοποθέτηση της Taylor Swift κατά τη διάρκεια της καμπάνιας θα γινόταν ευρέως γνωστή .

Αλλά η τραγουδίστρια, που εξελέγη η προσωπικότητα της χρονιάς από το περιοδικό Time το 2023, είναι γνωστή για την απροθυμία της να μπει στην πολιτική αρένα. Δεν είναι συνδεδεμένη με την ομάδα “Swifties for Kamala”.

Παραμένοντας σιωπηλή το 2016, κατά τις προεδρικές εκλογές που κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατέληξε να υποστηρίξει υποψηφίους των Δημοκρατικών στις βουλευτικές εκλογές του 2018 στην πολιτεία της Τενεσί για να αντιταχθεί σε έναν πολύ συντηρητικό Ρεπουμπλικανό εκλεγμένο αξιωματούχο, τη Μάρσα Μπλάκμπερν.

Στη συνέχεια, η Τέιλορ Σουίφτ υποστήριξε τον Τζο Μπάιντεν το 2020 και υποστήριξε μηνύματα στήριξης προς τις ΛΟΑΤ+ κοινότητες στα τραγούδια της, καταδικάζοντας επίσης την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, με συντηρητική πλειοψηφία, να ανατρέψει την εγγύηση του δικαιώματος στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο στις Ηνωμένες Ηνωμένες Πολιτείες.

Τώρα που θεωρείται ότι κλίνει προς τους Δημοκρατικούς, η Τέιλορ Σουίφτ είναι τακτικά στόχος θεωριών συνωμοσίας που προβάλλουν η ακροδεξιά και οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr 

Ξεσπάθωσε ο πάπας Φραγκίσκος: «Μεγάλη αμαρτία» η άρνηση βοήθειας σε μετανάστες -Τουλάχιστον 30.000 που διέπλεαν τη Μεσόγειο αγνοούνται από το 2014

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: