Στρατηγό Ειδικών επιχειρήσεων έστειλε η Ελλάδα στο Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SHAPE) στη Μονς του Βελγίου




Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «MONTGOMERY» του Ανωτάτου Στρατηγείου Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SHAPE), η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Στρατιωτικού Αντιπροσώπου της Ελλάδος στο Στρατηγείο από τον Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κούτρα στον Αντιστράτηγο Νικόλαο Φλάρη.

Το Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SHAPE) που βρίσκεται στη Μονς του Βελγίου, είναι το αρχηγείο Στρατηγικού επιπέδου της ACO και διοικείται από τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Ευρώπης (SACEUR). Το SHAPE είναι υπεύθυνο για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Συμμαχίας.

Στην εν λόγω τελετή παρέστη το σύνολο του Ελληνικού προσωπικού όλων των Κλάδων των ΕΔ που υπηρετεί στο Στρατηγείο, στο Στρατηγείο της SOFCOM, τα συνυπηρετούντα στελέχη, πολιτικό προσωπικό των ΕΔ καθώς και προερχόμενο από αυτές ( Civilians ), μέλη των οικογενειών και μέλη της Ελληνικής κοινότητας της Μονς.

Ύστερα από τα επαναλαμβανόμενα combat ready των μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, στον «Ωρίωνα 24» παρατηρείται συνωστισμός της ελίτ των SOF στην Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: