Στο τραπέζι και θέματα υποδομών των υδρογονανθράκων της Κύπρου: Χτύπησαν ξανά την πόρτα της Λευκωσίας για το κοίτασμα “Αφροδίτη” τα Εμιράτα και οι Εγγλέζοι της BP

Τα Ηνωμένα Αραβικά χμιράτα και οι Βρετανοί της BP χτύπησαν ξανά την πόρτα της Κύπρου για το κοίτασμα «Αφροδίτη». Φωτογραφία από βίντεο, OMEGALIVECY




Σχηματίζοντας κοινοπραξία στην Αίγυπτο τον περασμένο Φεβρουάριο, αξιωματούχοι της πετρελαϊκής εταιρείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της βρετανικής πολυεθνικής εταιρείας BP, χτύπησαν ξανά την πόρτα της Κύπρου, πραγματοποιώντας χθες το πρωί συνάντηση με τον υπουργό ενέργειας.

Σύμφωνα με την Χριστίνα Μαύρου του Omega Live, με τον ενδιαφέρον τους για είσοδο στο παιχνίδι του φυσικού αερίου να παραμένει θερμό, επαναφέρουν την πρότασή τους για είσοδο στο κοίτασμα Αφροδίτη, μέσω της εξαγοράς του μεριδίου που κατέχει η ισραηλινή εταιρεία NewMed.

Πρόταση που είχε αρχικά κατατεθεί τον Μάρτιο του 2023, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος που είχαν εκφράσει για απόκτηση του 50% της NewMed έναντι δυο δις δολαρίων, παρέμεινε ωστόσο ανοιχτή λόγω της αβεβαιότητας στην περιοχή μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Το ενδιαφέρον τους ωστόσο δεν εστιάζεται μόνο στο Αφροδίτη, αλλά γενικότερα και σε θέματα υποδομών υδρογονανθράκων, τομέα στον οποίον έχουν αυξημένη τεχνογνωσία. Η χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο ενέργειας, ήταν η πρώτη σε επίπεδο αξιωματούχων των δύο εταιρειών, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: