Στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης: Ο δις «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου τους πρόσφερε τον αριθμό που είχε στην Ολυμπιάδα (video)

Ο Έλληνας αθλητής Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό στο άλμα εις μήκος ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, στο Παρίσι, την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ζήτησε από τον Έλληνα δις «χρυσό» Ολυμπιονίκη του μήκους, Μίλτο Τεντόγλου, ένα αντικείμενο από τον τελικό στο Παρίσι για να είναι μόνιμο έκθεμα στο Ολυμπιακό Μουσείο, στη Λωζάνη.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ανταποκρίθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση υπογράφοντας τον bib (σ.σ. αριθμό που είχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας) το όνομα του και την επίδοση του στον τελικό 8.48!

Έτσι, όταν παραθοθεί στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης, θα αποτελεί έκθεμα για τους επισκέπτες που θα θυμίζει… τη λαμπρή Ιστορία του Έλληνα αθλητή και τα δύο χρυσά μετάλλια που κατέκτησε στο άλμα εις μήκος στο Τόκιο (2020) και στο Παρίσι (2024).

Πραγματικά, αν ο Μίλτος Τεντόγλου δεν ήταν Έλληνας, αλλά ανήκε σε κάποια χώρα που είναι ισχυρή στο αθλητικό μάρκετινγκ στο αγώνισμά του και στο lobbying, τώρα θα είχε υπογράψει χρυσές χορηγίες με διεθνείς κολοσσούς, με 7ψήφια ποσά και εκατομμύρια ακόλουθους.

Όχι ότι τον νοιάζουν όλα αυτά. Ο Μίλτος Τεντόγλου παθαίνει παροξυσμό, έρχεται σε ψυχικό οργασμό με τα μεγάλα άλματα και έχει φτάσει πια ο αθεόφοβος στο σημείο να τον θεωρούμε στη χειρότερη των περιπτώσεων δεδομένα 1ο και απλά να αναρωτιόμαστε με τι άλμα.




Κι ο ίδιος πια, έχει μια πολύ υψηλή βάση και θέλει να γίνει ο Ντουπλάντις του άλματος εις μήκος. Να κάνει μεγάλα άλματα, να γράφει ιστορία και να τον αποθεώνει ένα ολόκληρο στάδιο.

Δεν χωράει πια αντίλογος ή ιδιαίτερη σκέψη λοιπόν, ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών και οριακά ξενερώνουμε που τον ζούμε και ίσως να μην καταλάβουμε ποτέ πόσο σπουδαίος ήταν, αλλά να το καταλάβουν οι επόμενες γενιές, στις οποίες έχουμε την ευθύνη να εξηγήσουμε τι είναι ο Μίλτος Τεντόγλου για το δικό μας παρόν, τι ήταν για το δικό τους παρόν.

Ανεπανάληπτε τύπε, σε ευχαριστούμε για την αδρεναλίνη και τη χαρά! Για σένα μπορεί να κρίνεται ως λίγη, αφού ήθελες μεγαλύτερο άλμα, αλλά για εμάς είναι πολύ μεγάλη ούτως ή άλλως.

Ίδιως επειδή είσαι ένα παιδί που διψάει για τα άστρα!

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, France

Μία εξαιρετική απόφαση αναγνώρισης του Ολυμπιονίκη Εμανουήλ Καραλή: Ο “Μανόλο” της καρδιάς μας θα είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στην Τελετή Λήξης της Ολυμπιάδας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: