Στις φλόγες η Μέση Ανατολή: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο Ισραήλ, δέχεται μαζική επίθεση της Χεζμπολάχ * Απαντητικά πυρά στον Λίβανο, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Νετανιάχου

FILE PHOTO: epa11549316 Smoke rises over a south Lebanon village as a result of an Israeli strike, as seen from upper Galilee, northern Israel, 14 August 2024. EPA, ATEF SAFADI




Σκηνικό πολέμου στη Μέση Ανατολή από τις πρώτες πρωϊνές ώρες καθώς η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση στα βόρεια του Ισραήλ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις απαντούν με εντατικά πυρά στον Λίβανο.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ ανακοίνωσε πως κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο εσωτερικό μέτωπο, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του λιβανικού κινήματος Χεζμπολά πως εξαπέλυσε επίθεση με μεγάλο αριθμό drones εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, σε αντίποινα για τη δολοφονία του ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού βραχίονά της Φουάντ Σουκρ σε ισραηλινό βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της Βηρυτού τον περασμένο μήνα.

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ συγκλήθηκε και συνεδριάζει εκτάκτως από τις 07:00 το πρωί, υπό την προεδρία του Μπενιαμίν Νετανιάχου όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η συνεδρίαση πραγματοποιείται εν μέσω εντατικών βομβαρδισμών που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία εναντίον θέσεων και εγκαταστάσεων της Χεζμπολά στον Λίβανο για την αποτροπή «επίθεσης ευρείας κλίμακας» του λιβανικού κινήματος στην ισραηλινή επικράτεια.

  • «Παρατηρήσαμε προετοιμασίες της Χεζμπολά για επιθέσεις ευρείας κλίμακας εναντίον της ισραηλινής επικράτειας», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε μήνυμά του συνταγμένο στα αραβικά, προορισμένο για τους κατοίκους του νοτίου Λιβάνου.

«Οποιοσδήποτε βρίσκεται κοντά σε ζώνες όπου επιχειρεί η Χεζμπολά πρέπει να φύγει αμέσως (…) για την προστασία του και την προστασία της οικογένειάς του», σύμφωνα με το κείμενο.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ενεργοποίησαν τις σειρήνες της αεράμυνας, που καλούν τους κατοίκους να σπεύσουν σε καταφύγια, στο βόρειο τμήμα της χώρας, τομέα που γειτονεύει με τον Λίβανο.

ΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το Ισραήλ

Οι ΗΠΑ “θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται”, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε από Αμερικανούς αξιωματούχους να έχουν επικοινωνία “επί μονίμου βάσεως” με το Ισραήλ, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Reuters/AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εν μέσω εντατικών βομβαρδισμών της ισραηλινής αεροπορίας στον νότιο Λίβανο: Ανεστάλησαν οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: