Στην Τσετσενία μες στη νύχτα ο Πούτιν: Για πρώτη φορά από το 2011 * Ανταπόδοση στον Καντίροφ για τις υπηρεσίες των ενόπλων του που πολεμούν τους Ουκρανούς στο Κούρσκ; [videos]

epa11556933 Russian President Vladimir Putin (R) is welcomed by the Head of the Chechen Republic Ramzan Kadyrov upon his arrival at the city’s airport in Grozny, Chechen Republic, Russia, 20 August 2024. EPA/VYACHESLAV PROKOFYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT




Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφτασε απόψε στην Τσετσενία, τη ρωσική Δημοκρατία του Καυκάσου που κυβερνάται με σιδηρά πυγμή από τον στενό σύμμαχό του, τον μουσουλμάνο δικτάτορα, Ραμζάν Καντίροφ.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Πούτιν στην Τσετσενία από το 2011.

  • Την άφιξη του Ρώσου προέδρου ανακοίνωσε ο Καντίροφ με ανάρτησή του στο Telegram. «Προβλέπεται ένα πλούσιο πρόγραμμα στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης», ανέφερε.

Η δημόσια ρωσική τηλεόραση έδειξε πλάνα από την άφιξη του Πούτιν με ελικόπτερο. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν ο Καντίροφ και οι στενοί συνεργάτες του.

«Ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος. Θα χαρούν που ο πρόεδρος ήρθε στη Δημοκρατία. Για εμάς είναι ένα κίνητρο, είναι ανανέωση. Είναι μεγάλη ευτυχία», είπε ο Τσετσένος ηγέτης στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον Καντίροφ, ο Πούτιν ξεκίνησε την επίσκεψη επισκεπτόμενος τον τάφο του Αχμάτ Καντίροφ, του πατέρα του και προκάτοχού του στην ηγεσία της Τσετσενίας, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση ισλαμιστών ανταρτών το 2004.

Επίσης, ο Πούτιν ξεναγήθηκε… στο Πανεπιστήμιο Ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων, όπου του παρουσιάστηκαν ουκρανικά λάφυρα των Τσετσένων από τον πόλεμο όπου συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή και σε τεράστιο μέγεθος δυνάμεων.

Νωρίτερα σήμερα ο Πούτιν πήγε στο Μπεσλάν, στη Βόρεια Οσετία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από την πολύνεκρη επίθεση Τσετσένων ισλαμιστών σε δημοτικό σχολείο.

Η Τσετσενία κυβερνάται από το 2007 από τον Ραμζάν Καντίροφ, οι δυνάμεις του οποίου κατηγορούνται συχνά για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η επίσκεψη του Πούτιν σημειώνεται ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, όπου οι Ουκρανοί κατάφεραν να καταλάβουν δεκάδες κοινότητες μετά την αιφνιδιαστική επίθεσή τους, στις 6 Αυγούστου.

Oι τσετσενικές δυνάμεις στο Κουρσκ

Τσετσενικές δυνάμεις έχουν επίσης αναπτυχθεί στην περιοχή του Κουρσκ για να αποκρούσουν αυτήν την επίθεση.

Στις 15 Αυγούστου η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, δήλωσε πως οι  ουκρανικές ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν 102 Ρώσους και Τσετσένους στρατιώτες στην περιφέρεια Κουρσκ στις 14 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο της εισβολής της Ουκρανίας στην συνοριακή ρωσική Περιφέρεια Κουρσκ , οι ειδικές δυνάμεις της SBU πραγματοποίησαν επιχείρηση σε μια ρωσική στρατιωτική βάση στις 14 Αυγούστου που είχε ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη  σύλληψη ρωσικών [και τσετσενικών] στρατευμάτων μέχρι στιγμής στον πόλεμο , σύμφωνα με την ίδια πηγή της SBU.

Οι αιχμάλωτοι πολέμου ανήκουν στην 144η Μεραρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων Φρουρών και στη μονάδα Αχμάτ, μια ομάδα της Τσετσενίας που μάχεται για τη Ρωσία, είπε η πηγή

Ο Απτί Αλαουντίνοφ, διοικητής της μονάδας Αχμάτ, ήταν ο πρώτος Ρώσος διοικητής που αναγνώρισε τις απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων από την εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ.

Ο Αουντίνοφ, στενός σύμμαχος του δικτάτορα της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ και αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, παραδέχτηκε στις 7 Αυγούστου ότι “ο λαός μας πέθανε, αυτό είναι γεγονός. Ο εχθρός έχει εισέλθει σε αρκετούς οικισμούς”.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Russian Federation

Προελαύνουμε σε βάθος έως 35χλμ στο Κουρσκ, λέει ο αρχηγός του Ουκρανικού στρατού: 15η ημέρα επί ρωσικού εδάφους * Ειδικές δυνάμεις συγκροτεί η Μόσχα [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: