Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω των πυρκαγιών: Σε ετοιμότητα Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία * Αιχμές από την αντιπολίτευση

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στην Αθήνα λόγω της κρίσιμης κατάστασης εξαιτίας των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για τον Πρωθυπουργό, απάντησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στην Αθήνα και το πρωί θα βρίσκεται στο γραφείο του.

Τα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης και Καπανδριτίου βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, με επιπλέον γιατρούς από τους εφημερεύοντες, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδης σε ανάρτηση του στο tweeter. Στην ίδια ανάρτηση ο υπουργός Υγείας επισημαίνει επίσης ότι ετέθησαν σε αυξημένη ετοιμότητα τα νοσοκομεία «ΣΩΤΗΡΙΑ» για πνευμονολογικά περιστατικά και το «Γ. Γεννηματάς» για τυχόν εγκαυματίες. «Μέχρι αυτή την ώρα έχουμε 2 (1 άντρας και 1 γυναίκα ) περιστατικά, που πήγαν για προληπτικούς λόγους στο ΚΥ Καπανδριτίου, ένας άντρας 67 χρόνων, με ΧΑΠ, προσήλθε στο ΚΥ Νέας Μάκρης, διότι λόγω διακοπής ρεύματος στην περιοχή, δεν λειτουργούσε το υποστηρικτικό του μηχάνημα. Επίσης στο Σισμανόγλειο προσήλθαν ένας άντρας 83 χρόνων διότι εισέπνευσε καπνό και μπήκε σε οξυγόνο, είναι σε καλή κατάσταση και ένας ακόμη άνδρας 67 χρόνων με ΧΑΠ. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους», αναφέρει ο Αδ. Γεωργιάδης ο οποίος συστήνει σε όλους να ακολουθούν προσεκτικά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την ασφάλειά τους. Επίσης για την αντιμετώπιση του καπνού παρέπεμψε στις αναλυτικές οδηγίες -ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες- που έχει εκδώσει το υπουργείο Υγείας.

«Κουράγιο στους συμπολίτες μας. Στους πυροσβέστες μας. Στους εθελοντές μας. Αυτήν τη στιγμή, τίποτα άλλο…», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις πυρκαγιές.

Η Νέα αριστερά ανέφερε «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για ακόμα μια χρονιά, στο θερμότερο και ξηρότερο καλοκαίρι της ιστορίας αγνόησε τις προειδοποιήσεις και άφησε την χώρα ανοχύρωτη και τους πολίτες απροστάτευτους. Η ευθύνη τη βαραίνει», αναφέρει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση της για τις πυρκαγιές στην Αττική που «για ένα ακόμα καλοκαίρι περνάει δύσκολες ώρες λόγω των τεράστιων πυρκαγιών». Επισημαίνει ότι «οι πυροσβέστες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό και την κατάσβεσή τους» και «οι κάτοικοι είναι αντιμέτωποι με μια νύχτα αγωνίας για τις ζωές των δικών τους ανθρώπων, για τις περιουσίες τους, για τα ζώα τους. Μια νύχτα καταστροφής». Τονίζει επίσης, τι «η κλιματική κρίση είναι εδώ και κάθε χρόνο θα είναι πιο καταστροφική» και πως «αυτό δεν μπορεί να αποτελεί την μόνιμη επωδό μετά από τις πυρκαγιές», αλλά ότι «αντίθετα, θα έπρεπε να θέτει ως κυρίαρχη προτεραιότητα την προσαρμογή σε αυτές τις συνθήκες. Με πράξεις και μέτρα, όχι με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ευχολόγια».

Παράλληλα η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ, επικοινώνησε με τον Βασίλη Κικίλια, υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, «απαιτώντας», σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «να ενισχυθούν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πολύ μεγάλη φωτιά στη Βορειοανατολική Αττική, που πλέον καίει ανεξέλεγκτη». Στην περιοχή από την πρώτη στιγμή βρίσκονται μέλη του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θέμη Γκιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Απάντηση Μαρινάκη στον Κασσελάκη: Είναι δεδομένο ότι χρειάζονται πολλά για να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών αλλά η χώρα δεν χρειάζεται μαθητευόμενους μάγους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: