Στα ημιτελικά της πυγμαχίας γυναικών η Aλγερινή Ιμάν Κελίφ: Νίκησε την Ουγγαρέζα Χαμόρι, εξασφάλισε Ολυμπιακό μετάλλιο και ξέσπασε σε κλάματα [βίντεο]

Imane Khelif of Algeria (red) celebrates winning over Anna Luca Hamori of Hungary (blue) in their Women 66kg Quarterfinal bout of the Boxing competitions in the Paris 2024 Olympic Games, at the North Paris Arena in Villepinte, France. EPA/ALI HAIDER




Σε μία δυνατή μάχη εξελίχθηκε ο προημιτελικός της πυγμαχίας στην κατηγορία 66 κιλών γυναικών, ανάμεσα στην Αλγερινή Κελίφ με την Ουγγαρέζα Χάμορι, στον απόηχο του σάλου που είχε προηγηθεί για τη συμμετοχή της Κελίφ στους Αγώνες.

Ο πρώτος γύρος ήταν ισορροπημένος, ενώ στον δεύτερο γύρο, η Κελίφ ήταν πιο επιθετική έναντι της Χαμόρι και επικράτησε με 5-0.

Ετσι, πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά και ταυτόχρονα εξασφάλισε Ολυμπιακό μετάλλιο ανεξάρτητα από την έκβαση του επόμενου αγώνα της απέναντι στην Σουαναπένγκ από την Ταϊλάνδη την ερχόμενη Τρίτη.




Η Ουγγαρέζα πυγμάχος, η οποία νίκησε την Αυστραλή Mαρίσα Γουίλιαμσον, είχε δηλώσει ότι “δεν φοβάται” να την αντιμετωπίσει.

Ενώ προχώρησε και σε προκλητικές αναρτήσεις κατά της αντιπάλου της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν τον αγώνα: «Αν αυτή ή αυτός είναι άντρας, θα είναι μεγαλύτερη νίκη για μένα αν κερδίσω» είχε γράψει.

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα η Αλγερινή πυγμάχος καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα της και αφού τους ευχαρίστησε ξέσπασε σε κλάματα κατεβαίνοντας από το ρινγκ.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Ο Ολυμπιονίκης Τσελίδης δηλώνει “υπερήφανος ως Έλληνας” και ζητά συγγνώμη που δεν μιλά ελληνικά αλλά αυτό “θα διορθωθεί σύντομα”….

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: