Σοκ στο Χόλιγουντ: Πέντε συλλήψεις για το θάνατο του Μάθιου Πέρι- Δύο γιατροί και ο προσωπικός βοηθός του εμπλέκονται με το θανατηφόρο ναρκωτικό κεταμίνη [videos]

Ο Μαθιου Πέρι όταν πρωταγωνιστούσε στα «Φιλαράκι» via youtube




Εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι πέντε άτομα κατηγορούνται για τον θάνατο του διάσημου ηθοποιού Μάθιου Πέρι, μεταξύ των οποίων ο βοηθός του και δύο γιατροί.

Ο εισαγγελέας Martin Estrada ανακοίνωσε τις κατηγορίες την Πέμπτη, λέγοντας ότι οι γιατροί προμήθευσαν τον Πέρι Perry με μεγάλη ποσότητα κεταμίνης και μάλιστα αναρωτήθηκαν σε γραπτό μήνυμα πόσα θα ήταν διατεθειμένος να πληρώσει ο πρώην πρωταγωνιστής της αγαπημένης σειράς «Friends».

«Αυτοί οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα εθισμού του κ. Πέρι για να πλουτίσουν. Ήξεραν ότι αυτό που έκαναν ήταν λάθος», δήλωσε o Estrada.

Δύο από τα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας από τους γιατρούς που κατηγορούνται, έχουν συλληφθεί, δήλωσε ο Estrada. Δύο από τους κατηγορούμενους, συμπεριλαμβανομένου του βοηθού του Πέρι, έχουν ήδη δηλώσει ένοχοι για τις κατηγορίες και ένα τρίτο άτομο έχει συμφωνήσει να δηλώσει ένοχος.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι αντάλλαξαν μηνύματα λίγο μετά το θάνατο του Πέρι, αναφέροντας ως αιτία θανάτου την κεταμίνη.

Ο Estrada είπε ότι προσπάθησαν να καλύψουν την εμπλοκή τους στην προμήθεια κεταμίνης στον Πέρι ένα ισχυρό αναισθητικό που χρησιμοποιείται μερικές φορές για τη θεραπεία του χρόνιου πόνου.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες δήλωσε τον Μάιο ότι συνεργάζεται με την αμερικανική υπηρεσία καταπολέμησης ναρκωτικών και την Υπηρεσία Επιθεώρησης Ταχυδρομείων των ΗΠΑ στο πλαίσιο της έρευνας για να διαπιστωθεί γιατί ο 54χρονος είχε τόση ποσότητα του χειρουργικού αναισθητικού στον οργανισμό του.

Ένας βοηθός βρήκε τον Πέρι μπρούμυτα στο τζακούζι του στις 28 Οκτωβρίου και οι νοσοκόμοι που κλήθηκαν αμέσως διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Από τη νεκροψία/νεκροτομή, τα στοιχεία της οποίας δημοσιοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο, προέκυψε ότι η ποσότητα κεταμίνης στο αίμα του ήταν στο εύρος που χρησιμοποιείται για γενική αναισθησία κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων.

Το φάρμακο χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία χρόνια ως θεραπεία για την κατάθλιψη, το άγχος και τον πόνο. Άνθρωποι από το περιβάλλον του Πέρι δήλωσαν στους ιατροδικαστές ότι υποβαλλόταν σε θεραπεία έγχυσης κεταμίνης.

Αλλά ο ιατροδικαστής δήλωσε ότι η τελευταία θεραπεία του Πέρι μιάμιση εβδομάδα νωρίτερα δεν εξηγεί τα επίπεδα κεταμίνης στο αίμα του. Το φάρμακο συνήθως μεταβολίζεται μέσα σε λίγες ώρες.

Τουλάχιστον δύο γιατροί παρακολουθούσαν τον ηθοποιό, ένας ψυχίατρος και ένας αναισθησιολόγος που λειτουργούσε ως γιατρός πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ανέφερε η έκθεση του ιατροδικαστή. Στο σπίτι του δεν βρέθηκαν παράνομα ναρκωτικά ή σύνεργα.

Η κεταμίνη αναφέρθηκε ως η κύρια αιτία θανάτου, ο οποίος κρίθηκε ως ατύχημα χωρίς να υπάρχει υποψία εγκληματικής ενέργειας, ανέφερε η έκθεση. Ο πνιγμός και άλλα ιατρικά προβλήματα ήταν παράγοντες που συνέβαλαν, δήλωσε ο ιατροδικαστής.

Ο Πέρι είχε χρόνια αγώνα με τον εθισμό που χρονολογείται από την εποχή που έπαιζε στα «Φιλαράκια», όταν έγινε ένας από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς αστέρες της γενιάς του ως Τσάντλερ Μπινγκ δίπλα στην Τζένιφερ Άνιστον, την Κουρτένι Κοξ, τη Λίζα Κούντροου, τον Ματ ΛεΜπλανκ και τον Ντέιβιντ Σουίμερ για 10 σεζόν από το 1994 έως το 2004 στη megahit κωμική σειρά του NBC.

Με πληροφορίες από gr.euronews.com

Τουλάχιστον μία σύλληψη στις ΗΠΑ για το θάνατο του πρωταγωνιστή των «Friends» Μάθιου Πέρι [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: