«Σεισμό» στην κατεχόμενη Κύπρο προκάλεσε η αποχώρηση της TUI με παρέμβαση της Λευκωσίας: Εκβιάζουν τη γνωστή τουριστική εταιρεία μετά την ακύρωση των εκδρομών

FILE PHOTO: Άποψη της κατεχόμενης Κερύνειας. Φωτογραφια από την ιστοσελίδα του Δήμου Κερύνειας).




Όχι απλά συνεχίζονται οι κραδασμοί στα κατεχόμενα, αλλά τείνουν να αποκτήσουν μορφή ισχυρής σεισμικής δόνησης, μετά την απόφαση του τουριστικού ομίλου TUI να σταματήσει στο τέλος Αυγούστου τις μονοήμερες εκδρομές από τις ελεύθερες προς τις κατεχόμενες περιοχές.

Τα παραπάνω αποτυπώνονται στον τουρκικό τύπο, μερίδα του οποίου, δεν διστάζει να εκβιάσει με αντίποινα είτε τον ίδιο τον τουριστικό όμιλο, είτε την Κυπριακή Δημοκρατία, μετέδωσε η Χριστίνα Μαύρου στο Omega.

Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της εφημερίδας Χαμπέρ Κίμπρις, η οποία αναφέρει:

«Μεγάλο λάθος από την TUI». «Η TUI, η οποία διαθέτει 16 ξενοδοχεία στην Τουρκία, μετέφερε συνολικά 2,3 εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα πέρυσι», αναφέρει.

Ξεκάθαρα προειδοποιεί ότι η ΤUI θέτει αυτόματα σε κίνδυνο τα κέρδη της από την τουρκική αγορά, αφού η κυβέρνηση της Άγκυρας, κατά το δημοσίευμα, εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένη με τον χαρακτηρισμό των κατεχομένων ως υπό κατοχή βόρειο τμήμα. Κάτι που έγινε, όπως γράφει, υπό την πίεση της Λευκωσίας, άρα αυτόματα ονοματίζει την Τουρκία ως την κατοχική δύναμη.

«Οθωμανικό χαστούκι από τον «πρωθυπουργό» στην Ε/κ διοίκηση», τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδο άρθρο της η Yeni Bakis, η οποία πριν από περίπου ένα χρόνο είχε φέρει στην επιφάνεια την είδηση συμφωνίας πώλησης ξενοδοχειακών μονάδων στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.

Χθες υποστήριζε ότι ως αντίποινα στην απαγόρευση των μονοήμερων εκδρομών στα κατεχόμενα, ο λεγόμενος ψευτο-“πρωθυπουργός” Ουστέλ με επιστολή του προς τον επιχειρηματία που αγόρασε τις μονάδες, ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και μπορεί να προχωρήσει στην τουριστική τους εκμετάλλευση.

Πολιτική μάλιστα που σύμφωνα με το δημοσίευμα μελετάται να εφαρμοστεί για όλες τις περιπτώσεις τουριστικών καταλυμάτων που μέσω της επιτροπής ακίνητης περιουσίας των κατεχομένων δόθηκε η θεραπεία της αποζημίωσης.

DIYALOG: «Θα τα κλείσουμε και θα πάμε σπίτι»

«Η απόφαση της ελληνοκυπριακής διοίκησης -όπως αναφέρει τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία- να απαγορεύσει τις μονοήμερες επισκέψεις τουριστών στο Βορρά αναστάτωσε τους εμπόρους στην Αράστα», γράφει η εφημερίδα.

Το ρεπορτάζ της Ντιαλόγκ μεταφέρει τις αντιδράσεις καταστηματαρχών στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία, οι οποίοι καλούν την ψευδοκυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες προς τα Ηνωμένα έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

H Κυπριακή Δημοκρατία δεν ασκεί πίεση σε κανέναν, ούτε όμως συνεργάζεται με τον όποιο τουριστικό φορέα περιλαμβάνει στα πακέτα του στα κατεχόμενα, διαμηνύει ο υφυπουργός τουρισμού.

Ο τουρισμός στα κατεχόμενα, υπέδειξε ο Κώστας Κουμής μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, λειτουργεί σε καθεστώς αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι αυτού της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον οποίον το αρμόδιο υφυπουργείο οφείλει να προστατέψει και να προωθήσει.

«Αρκετοί προωθούσαν και πωλούσαν ημερήσιες εκδρομές στα κατεχόμενα. Εαν κάποιοι πλέον έχουν αποφασίσει να τις διακόψουν, αυτό είναι άλλο θέμα. Εμείς ως υφυπουργείο τουρισμού δεν προωθούμε κανένα πακέτο που αφορά τα κατεχόμενα εδάφη», δήλωσε ο υφυπουργός τουρισμού.

Ο Κώστας Κουμής, εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει, όχι μόνο σύναψη συμφωνιών με διεθνείς τουριστικούς φορείς αλλά και την τακτική αναθεώρησή τους.

«Ως υφυπουργείο τουρισμού έχουμε συνεργασία με πάρα πολλούς τουριστικούς οργανισμούς ανα τον κόσμο, οι οποίες ανανεώνονται συνεχώς. Δεν θεωρώ ορθό να προβαίνω σε δημοσιοποίηση αυτών των συμφωνιών, άλλωστε πρόκειται για συμφωνίες μεταξύ δύο μερών», πρόσθεσε ο κύριος Κουμής.

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες από πλευράς κατεχομένων για παραβίαση του κανονισμού της πράσινης γραμμής, ο υφυπουργός τουρισμού τις απορρίπτει κατηγορηματικά.

Ανεπίδεκτος μαθήσεως ο Φειδίας Παναγιώτου: Δυστυχώς οι αντιδράσεις για το βίντεο με τον Τούρκο “ινφλουένσερ”, ανήμερα της δεύτερης τουρκικής εισβολής, δεν του έμαθαν τίποτα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: