Σφοδρή καταγγελία των εκπροσώπων της Ομόνοιας: «Για άλλη μια φορά κέρδισε η τρομοκρατία» του Έντι Ράμα στην Χειμάρρα, πανηγυρίζει ο αυταρχικός πρωθυπουργός (video)

Φωτογραφία από βίντεο via Skai TV




Αποχώρησαν απογοητευμένοι οι εκλογικοί αντιπρόσωποι της Ομόνοιας από το κέντρο της εκλογικής επιτροπής στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Χειμάρρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και του Χρήστου Νικολαΐδη, ο Νέστορας Βάρφης, κληθείς να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, δήλώσε ότι το μόνο που θέλω να σας πω είναι ότι «η τρομοκρατία κέρδισε για ακόμα μια φορά».

Από την πλευρά του, ο Φρέντη Μπελέρης καταγγέλλει τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα για χειραγώγηση εκλογικών αποτελεσμάτων, δεδομένου μάλιστα ότι για πρώτη φορά απαγορεύτηκε στους κατόχους παλαιών ταυτοτήτων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα η αλβανική κυβέρνηση με κάθε μέσο ήταν να αποτραπεί μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη με την εκλογή του Πέτρου Γκικουρία, και να κερδίσει ο «εισαγόμενος» υποψήφιος, καθώς κατάγεται από τη Δρόπολη, πρώην βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Βαγγέλης Τάβος.

Η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε εν μέσω καταγγελιών της ελληνικής ομογένειας για προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, εκ μέρους του καθεστώτος Ράμα.

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στην ελληνική μειονότητα μετά την επικράτηση του Βαγγέλη Τάμπου στον δήμο της Χειμάρρας με τον φόβο για υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών από την αλβανική κυβέρνηση να παραμένει στο τραπέζι.

Για νοθεία στην εκλογική διαδικασία κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, κατηγορώντας τον Έντι Ράμα και στελέχη του κόμματός του.

«Αφού άρπαξε βίαια την εντολή του Φρέντη Μπελέρη στη Χειμάρρα με την μαριονέτα του Βαγγέλη Τάβο, διέπραξε ληστεία κατά παράβαση των νόμων και τη σύσταση όλου του δυναμικού του εκλογικού εγκληματικού κράτους και των θεσμών του, αρνήθηκε το συνταγματικό δικαίωμα ψήφου σε 6153 πολίτες της Χειμάρρας με κίνητρο τη λήξη των δελτίων ταυτότητας».

Στη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου ο Βαγγέλης Τάβος, εκλεκτός του Έντι Ράμα, αναδείχθηκε δήμαρχος της Χειμάρρας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο Τάβος συγκέντρωσε το 58,62% των ψήφων, λαμβάνοντας 5.022 ψήφους, ενώ ο Πέτρος Γκικουρίας, τον οποίο στήριξε η ελληνική μειονότητα, έλαβε ποσοστό 41,38% με 3.545 ψήφους.

«Σας είμαι βαθύτατα ευγνώμων που μου δείξατε την εμπιστοσύνη σας για τη διοίκηση του Δήμου Χιμάρας. Αυτή η πεποίθηση θα μεταφραστεί σε δουλειά και εκπλήρωση όλων των σημείων του προγράμματός μου, για τα οποία και εσείς με ψηφίσατε.

Θα ηγούμαι υπηρετώντας, θα εργαστώ βάζοντας τα συμφέροντά σας πάνω από όλα και θα είμαι ο δήμαρχος αφιερωμένος στον καθένα από εσάς, τόσο στους ψηφοφόρους μου όσο και στο μέρος που δεν με ψήφισε, γιατί η Χιμάρα είναι αδιαίρετη.

Η εξέλιξη που προσβλέπουμε στη Χιμάρα δεν είναι κατακερματισμένη αλλά μία και ολοκληρωμένη. Γιατί τα πολιτικά χρώματα είναι ατομικά ενώ το μέλλον είναι κοινό και κοινοτικό. Και, μόνο έτσι, αχώριστοι από πεποιθήσεις και διχασμούς, σε συνύπαρξη και πλήρη αρμονία, θα προχωρήσουμε τη Χιμάρα, με ειρήνη και ευημερία», δήλωσε ο Βαγγέλης Τάβος.

Ο Ράμα χαρακτήρισε θεαματική τη νίκη του Βαγγέλη Τάβου κι επισήμανε ότι η Χειμάρρα θα γίνει ένας από τους πιο περιζήτητους προορισμούς στη Μεσόγειο.

«Καλημέρα και με συγχαρητήρια στον νέο δήμαρχο Χιμάρας για τη θεαματική νίκη, την ικανοποίηση της σημαντικής στήριξης προς το Σοσιαλιστικό Κόμμα στις χθεσινές εκλογές, καθώς και την αποφασιστικότητα να μετατρέψουμε τη Χιμάρα 2030 σε έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς στην τη Μεσόγειο, όπου καταρχήν όλοι όσοι εργάζονται στον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα επιστρέφουν για καλύτερους μισθούς και για τον αναντικατάστατο αέρα της πατρίδας, εύχομαι σε όλους μια όσο το δυνατόν πιο ειρηνική εβδομάδα», τόνισε ο Έντι Ράμα πρωθυπουργός Αλβανίας.

Ο Βαγγέλης Τάβος έκανε και δήλωση νίκης πριν ακόμη κλείσουν οι κάλπες, ευχαριστώντας τους Χειμαριώτες για την εμπιστοσύνη τους, επαναλαμβάνοντας την πρόσκλησή του στον Πέτρο Γκικουρία, να αποδεχθεί τη θέση του αντιδημάρχου.

Ο Γκικουρίας υποστηρίχθηκε από την Ομόνοια και κόμματα της αντιπολίτευσης και ήταν ο συνεχιστής του συνδυασμού Μπελέρη που κέρδισε τις εκλογές του Μαΐου 2023.

Ο υποψήφιος που στήριξε η Ελληνική Μειονότητα, Πέτρος Γκικουρία σε δήλωσή του μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας είχε καλέσει τον αντίπαλό του, Βαγγέλη Τάβο να συνεργαστούν για τον Δήμο Χειμάρρας.

«Θα είμαι ο νικητής, αν θέλεις να έρθεις να δουλέψεις για μένα, είσαι ευπρόσδεκτος. Είμαι σίγουρος ότι οι Χειμαρριώτες με πίστεψαν», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Γκικουρία που κατηγόρησε τα μέλη της αλβανικής κυβέρνησης ότι επιχείρησαν να εκφοβίσουν τα μέλη της μειονότητας ωστόσο όπως είπε οι απειλές τους έπεσαν στο κενό.

«Οι Χειμαρριώτες έδειξαν ότι δεν φοβούνται και η συμμετοχή τους ήταν μεγαλύτερη και αυτό δείχνει ότι δεν χαμήλωσαν τα κεφάλια τους», είπε χαρακτηριστικά.

Σε δήλωσή του ο εκλεγμένος δήμαρχος Βαγγέλης Τάβος ευχαρίστησε τον Έντι Ράμα για τη στήριξή του, ενώ απηύθυνε πρόσκληση στον Πέτρο Γκικουρία να αναλάβει αντιδήμαρχος στη νέα δημοτική αρχή.

Όπως είναι γνωστό, νίκη του υποψήφιου του σοσιαλιστικού κόμματος του Έντι Ράμα, Βαγγέλη Τάβο έβγαλαν οι κάλπες στη Χειμάρρα.

Στο 100% των αποτελεσμάτων ο Τάβος συγκέντρωσε ποσοστό 58,62% με 4.858 ψήφους, ενώ ο Πέτρος Γκικουρίας συγκέντρωσε το 41,38% με 3.400 ψήφους.

Η καταμέτρηση των ψήφων ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο κέντρο της εκλογικής επιτροπής στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Χειμάρρας.

Στην αίθουσα παρίσταντο οι δύο υποψήφιοι, καθώς και ο βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες και βουλευτής και γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος Blendi Klosi.

Η Αθήνα αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών στη Χειμάρρα: Καταθέτει σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο και την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: