Mε άκρα μυστικότητα σήμερα η κηδεία του Αλέν Ντελόν* Οι μόλις 40 προσκεκλημένοι θα έχουν σφραγίσει τα κινητά τους, έγινε μέχρι και εκτροπή αεροσκαφών [video]

FILE PHOTO People lays flowers as villagers and fans gather to pay tribute to the late French actor Alain Delon in front of his property in Douchy, France, 19 August 2024. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON




Στον κήπο της εξοχικής του κατοικίας με «απόλυτη ιδιωτικότητα» θα ταφεί σήμερα ο Αλέν Ντελόν, σύμφωνα με την επιθυμία των τριών παιδιών του.

Μια προσεκτικά επιλεγμένη ομάδα 40 ατόμων έχει προσκληθεί στην τελετή. Σε όλους έχει δοθεί εντολή να μην τραβήξουν φωτογραφίες.

Ο Γάλλος ηθοποιός, ο οποίος πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 88 ετών, είχε ζητήσει ρητά να μην υπάρξει εθνικός φόρος τιμής, επιμένοντας ότι ήθελε να ταφεί «όπως οποιοσδήποτε άλλος». Κατόπιν ειδικής άδειας, θα ταφεί στο παρεκκλήσι που είχε χτίσει στο La Brûlerie, μέσα στην εξοχική κατοικία του, που βρίσκεται 85 μίλια νοτιοανατολικά του Παρισιού. Το αγόρασε τη δεκαετία του 1970, ενώ ήταν και το σπίτι όπου πέθανε. Το παρεκκλήσι βρίσκεται σε ένα νεκροταφείο στο κτήμα των σχεδόν 300 στρεμμάτων, μεγάλο μέρος του οποίου είναι δασική έκταση, όπου ο Ντελόν έθαψε τουλάχιστον 35 από τα κατοικίδια σκυλιά του.

Ο Ντελόν είχε ζητήσει να ταφεί μαζί του και ο σύντροφός του «στο τέλος της ζωής του», ένα βελγικό μαλινουά που ονομαζόταν Λούμπο. Μετά από διαμαρτυρίες των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, τα τρία παιδιά του ηθοποιού, ο Anthony, 59 ετών, η Anouchka, 33 ετών, και ο Alain-Fabien, 30 ετών, συμφώνησαν να κρατήσουν τον σκύλο στην οικογένεια.

Δεν είναι σαφές ποιος θα κρατήσει τον Λούμπο και σε ποιο μέρος- οι τρεις τους έχουν εμπλακεί σε μια πικρή δημόσια διαμάχη για τον πατέρα τους τους τελευταίους μήνες.

Ο Ντελόν είχε επίσης ζητήσει να τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία από τον καθολικό ιερέα Μονσινιόρ Ζαν-Μισέλ Ντι Φάλκο, 82 ετών, πρώην επίσκοπο του Γκαπ στη νοτιοανατολική Γαλλία και μακροχρόνιο φίλο του ηθοποιού. Ο Ντι Φάλκο επέβλεψε το 2017 την κηδεία της ηθοποιού Mireille Darc, συντρόφου του Ντελόν μεταξύ 1968 και 1983 και της γυναίκας που περιέγραψε ως «τον έρωτα της ζωής μου».

epa11554860 Villagers and fans gather to pay tribute to late French actor Alain Delon in front of his property in Douchy, France, 19 August 2024. French film legend Alain Delon passed away aged 88 in Duchy, France, his family said in a statement on 18 August. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από τους προσκεκλημένους να σφραγίσουν τα κινητά τους τηλέφωνα σε πλαστικές σακούλες κατά τη διάρκεια της τελετής, ενώ τους απαγόρευσαν να τραβήξουν φωτογραφίες. Η τοπική νομαρχία απαγόρευσε την πτήση αεροσκαφών και drones πάνω από το ακίνητο.

Ταυτισμένος με την αναγέννηση του γαλλικού κινηματογράφου τη δεκαετία του 1960, ο Ντελόν πρωταγωνίστησε σε μια σειρά από κλασικές ταινίες όπως το Γυμνοί στον Ηλιο και Ο Ρόκκο και τ’ αδέλφια του.

Με πληροφορίες από Guardian

Το πρώτο τους παιδί υποδέχτηκαν ο Τζάστιν Μπίμπερ και η Χέιλι Μπίμπερ: Η συγκινητική ανάρτηση που συγκέντρωσε ήδη 8 εκατ. “likes”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: