Σε εξέλιξη φωτιά σε Ηράκλειο και Φθιώτιδα: Σηκώθηκαν εναέρια μέσα* Καίει για τρίτη ημέρα η φωτιά που ξέσπασε στο Παγγαίο της Καβάλας

FILE PHOTO Φωτιά καίει δασική έκταση ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ




Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά σε δύσβατη περιοχή της Λοφούπολης Ηρακλείου, η οποία κατακαίει χορτολιβαδική έκταση και γεωργικές καλλιέργειες με ελαιώνες.

Για την κατάσβεση της, επιχειρούν δύο εναέρια μέσα της Π.Υ που συνδράμουν το έργο των επίγειων δυνάμεων, πυροσβεστών και ΕΜΟΔΕ. Για την πυρόσβεση έχουν διατεθεί και υδροφόρες του δήμου. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Τσαπάκος, στο ΑΠΕ ΜΠΕ, “η φωτιά θα ελεγχθεί γρήγορα, η κινητοποίηση ήταν άμεση, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές”.

Εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη σε δασική έκταση στην περιοχή Αυγό Παγγαίου Καβάλας, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να καταβάλουν προσπάθειες για την κατάσβεσή της. Πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα επιχειρούν από αέρος, ενώ οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνται από 210 πυροσβέστες, 19 άτομα πεζοπόρο και 23 οχήματα.

Επίσης, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Παναγιά Φθιώτιδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13.30 και δεν απειλεί κάποιον οικισμό. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 38 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα και από αέρος 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

 Πυρκαγιά σε λεωφορείο στην Ποσειδώνος

Νωρίτερα, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε λεωφορείο επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος στο ύψος της Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στο λεωφορείο στις 9:49 επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, λίγο μετά τη λίμνη Βουλιαγμένης και είχε κατεύθυνση τη Βάρκιζα.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική από την φωτιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές ενώ όταν μετέβησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν υπήρχαν άτομα εντός αυτού . Στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και εθελοντές.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο σε περιφέρεια Αττικής, Κρήτης καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις έξης περιοχές:

• Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης)

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

• Περιφέρεια Κρήτης

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τα Μετέωρα αναδεικνύονται σε κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό, με 2,5 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο: Το πλούσιο χαρτοφυλάκιο των τουριστικών προϊόντων της περιοχής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: