Σε άμυνα το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας: Πιέζουν τον Πρόεδρο της Κύπρου τα δύο μεγάλα κόμματα, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, για νέες υποχωρήσεις στο Κυπριακό;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Καμία συνάντηση ηγετών ή τριμερής συνάντηση δεν μπορεί να γίνει στη βάση προϋποθέσεων και όρων που μάλιστα είναι και εκτός του συμφωνημένου πλαισίου, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του κρατικού ραδιοφώνου.

Ο κος Λετυμπιώτης τόνισε ότι η δική μας πλευρά θα συνεχίσει την εποικοδομητική στάση στο Κυπριακό.

Σε ότι αφορά την αποδοχή από την πλευρά της Τουρκίας και συγκεκριμένα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, για συμμετοχή στην άτυπη ευρωπαϊκή σύνοδο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η δική μας πλευρά ανέμενε την αποδοχή από την τουρκική πλευρά.

«Θα διαπιστωθεί κατά πόσο η Τουρκία είναι διατεθειμένη να κάνει βήματα στο Κυπριακό, κάτι που διασυνδέεται και με την πρόοδο στα ευρωτουρκικά. Όλα αυτά έρχονται και σε μία σημαντική συγκυρία, αφού έπεται η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών», διατράνωσε ο κος Λετυμπιώτης.

Την ίδια ώρα τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι προετοιμασμένη δια διάφορα σενάρια που πιθανόν να προκύψουν.

Σε ότι αφορά σε καταγγελίες του βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), Παύλου Μυλωνά, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, δέχεται πιέσεις από άλλα κόμματα και συγκεκριμένα από τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ για να εφαρμόσει συγκεκριμένη πολιτική στο Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «δεν δέχεται καμία πίεση από κόμματα. Παραμένει πιστός σε όσα προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά έχει διακηρύξει».

Ο Πρόεδρος της Κύπρου δέχεται πιέσεις από τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ για να “κλείσει” το Κυπριακό, καταγγέλλει ο βουλευτής Παύλος Μυλωνάς: Ο Ελληνισμός έχει ανίκανες ηγεσίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: