Προφυλακίστηκε για 4 εμπρησμούς στη Βάρη 66χρονος καθηγητής: Αρνείται τις κατηγορίες αλλά τον «καίνε» βίντεο και κρίσιμη μαρτυρία

FILE PHOTO: Αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο που ξέσπασε φωτιά στην λεωφορο Βάρης – Κορωπίου ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 66χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι έβαλε τέσσερις φωτιές στο διήμερο 8 και 9  Ιουνίου στην περιοχή Χερωμα Βάρης Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της ανακρίτριας αρνήθηκε την κατηγορία του εμπρησμού  από πρόθεση κατ´ εξακολούθηση υποστηρίζοντας ότι  τις επίμαχες ώρες των πυρκαγιών βρισκόταν στο σπίτι του, καθώς είναι κάτοικος της περιοχής.

Ενα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, καθώς και μία κρίσιμη μαρτυρία οδήγησαν στη σύλληψη του, έπειτα από σχετικό ένταλμα, για τις 4 πυρκαγιές.

Πρόκειται για υλικό που τον έχει καταγράψει και τις τέσσερις φορές να βρίσκεται κοντά, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στο ΕΡΤNews, στις δύο από αυτές φαίνεται να βάζει και τις φωτιές. Το υλικό αυτό τέθηκε υπόψιν του εισαγγελέα με αποτέλεσμα να αξιολογηθεί και τελικά να εκδοθεί και το ένταλμα.

 

Ποιος είναι ο 66χρονος

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, πρόκειται για διδάκτορα του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, πτυχιούχου του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Είναι πτυχιούχος μελετητής οικονομικών μελετών και μελετών επιχειρησιακής έρευνας ενώ παραχωρούσε διαλέξεις στη σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα.

Για 5 χρόνια, από το 2008 έως το 2013 είχε διοριστεί και σαν τακτικός καθηγητής στη σχολή Αξιωματικών.

Να σημειωθεί πως ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει ποινές κάθειρξης έως 10 έτη για τους εμπρησμούς από αμέλεια -καθώς το αδίκημα πλέον έχει μετατραπεί σε κακούργημα- και έως 20 χρόνια για τους εμπρησμούς από πρόθεση.

 

Το πήρε πάνω του ο καπετάνιος της θαλαμηγού «Περσεφόνη» για τη φωτιά στο πευκοδάσος της Υδρας: Εγώ μόνος μου πετούσα τα πυροτεχνήματα στη θάλασσα, ένα κατέληξε στο δάσος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: