Παίζονται όλα για όλα για την Ομογένεια μας στις δημαρχιακές της Χειμάρρας: Καταγγελία από την Ομόνοια για απόπειρα εξαγοράς ψήφων, έκκληση από τον Φρέντη Μπελέρη

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής Φρέντι Μπελερη, μπορεί να βρίσκεται μέσα στη φυλακή, συνεχίζει όμως τον αγώνα του για την ελληνικη μειονότητα. Στηρίζει τον υποψήφιο της παράταξης του, της “Ομόνοιας”, Πέτρο Γκικούρια. Φωτογραφία από βίντεο, via OPEN TV




Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατία (Ν.Δ.) Φρέντης Μπελέρης ζητά από την Ομογένεια της Αλβανίας να στηρίξει τον Πέτρο Γκικουρία για τη δημαρχία της Χειμάρρας. Σήμερα θα διεξαχθούν για τις επαναληπτικές εκλογές στην Χειμάρρα.

Όπως καταγγέλλει, μιλώντας στο ΕΡΤNews ο φυλακισμένος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, το καθεστώς Εντι Ράμα ασκεί πιέσεις υπέρ του εκλεκτού του, επίσης ομογενή υποψηφίου, Βαγγέλη Ντάβου.

Mέσα από τις φυλακές Φιέρι, καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις και τις πιέσεις που ασκούν οι αλβανικές αρχές στους ψηφοφόρους και απαιτεί σεβασμό στο κράτος δικαίου και τη βούληση του λαού, όπως αυτή εκφράστηκε τον περασμένο Μάιο.

Βασικό διακύβευμα της κάλπης για τον Φρέντη Μπελέρη, τον υποψήφιο της «Ομόνοιας» Πέτρο Γκικουρία και τα μέλη της μειονότητας στη Χειμάρρα είναι η προστασία των ελληνικών περιουσιών, οι οποίες κινδυνεύουν από τα σχέδια ανάπλασης της παραλιακής πόλης που προωθεί η αλβανική κυβέρνηση.

Ο Μπελέρης συσχετίζει την αναβολή εκδίκασης του αιτήματός του για αποφυλάκιση με την προσπάθεια των αλβανικών αρχών να τον κρατήσουν μακριά από τη Χειμάρρα.




Το αίτημα του Μπελέρη αναμένεται να εκδικαστεί στις 2 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας επισκέφθηκε το Σάββατο τη Χειμάρρα, σε μια προσπάθεια να κερδίσει τις ψήφους της ομογένειας.

  • Καταγγελία για απόπειρα εξαγοράς ψήφων

Η «Ομόνοια» κατήγγειλε με ανακοίνωση της ότι σημειώνονται περιστατικά απόπειρας εξαγοράς ψήφων, αλλά και εμπλοκής βουλευτή και τοπικών κομματαρχών σε προσπάθειες να επηρεαστεί το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας πως τα μέσα απόδειξης δεν θα δημοσιευθούν, αλλά θα υποβληθούν απευθείας στη δικαιοσύνη.

Σε φωτογραφία που δημοσίευσε το himara.gr φαίνονται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στελέχη του σοσιαλιστικού κόμματος, δίπλα σε κρατικά οχήματα, έξω από το εκλογικό γραφείο του υποψηφίου ο οποίος υποστηρίζεται από την αλβανική κυβέρνηση για τον δήμο.

Εντωμεταξύ, στη Χειμάρρα, σύμφωνα πάντα με τον ιστότοπο himara.gr, παραμένουν υψηλόβαθμα στελέχη της αλβανικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο πρώην διοικητής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και σημερινό στέλεχος, του αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση της Ομόνοιας αναφέρει:




«Σωρεία καταγγελιών μας έχουν γίνει γνωστές από όλη την έκταση του δήμου και ιδίως από την επαρχία Hore Vranisht, αλλά και από τα χωριά Κεπαρό και Μπόρσι για προσπάθεια εξαγοράς ψηφοφόρων από πρώην έπαρχο και βουλευτή του ΣΚ, ο οποίος κατάγεται από την εν λόγω επαρχία.

Σαφώς από το κλιμάκιο της πίεσης δεν απουσιάζουν ούτε και πρόσωπα από το βαθύ παρακράτος, για να εντείνουν έτι περισσότερο τον βαθμό της πίεσης. Για τις ανωτέρω καταγγελίες υπάρχουν μέσα απόδειξης τα οποία θα θέσουμε στη διάθεση της δικαιοσύνης για τα περαιτέρω.

Στο σημείο αυτό, κάτι λιγότερο από 24 ώρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στο ότι απαιτούμε από όλους τους φορείς και τα αρμόδια όργανα, να γίνουν τίμιες και καθαρές εκλογές στη Χειμάρρα.

Προειδοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ουδεμία προσπάθεια αλλοίωσης της εκλογικής διαδικασίας και του αποτελέσματός της θα γίνει ανεκτή, όπως π.χ. η μη ταυτοποίηση ψηφοφόρων, η χρήση πλαστής ταυτότητας και η φωτογράφιση ψήφου. Όλες οι ανωτέρω περιπτώσεις θα καταγγελθούν άμεσα, και οι ιθύνοντες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 Βαγγέλης Κοκολάκος, οι προετοιμασίες στην πόλη, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, είναι πυρετώδεις. Η Χειμάρρα είναι γεμάτη με τουρίστες.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής Φρέντι Μπελερη, μπορεί να βρίσκεται μέσα στη φυλακή, συνεχίζει όμως τον αγώνα του για την ελληνικη μειονότητα. Στηρίζει τον υποψήφιο της παράταξης του, της “Ομόνοιας”, Πέτρο Γκικούρια.

Όλοι οι φίλοι της παράταξης απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή, καλούν τους πολίτες «να μην υποκύψουν στον φόβο και να στείλουν ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα», ο οποίος στηρίζει τον Βαγγέλη Τάβο, πρώην Περιφερειάρχη Αυλώνα.

Μάλιστα ο Αλβανός πρωθυπουργός βρέθηκε στη Χειμάρρα, για να στείλει το δικό του μήνυμα και εκφράσει και από κοντά, την στήριξη του στον υποψήφιο του.

Όπως λένε όμως οι Έλληνες κάτοικοι της Χειμάρρας, «μοναδικός του στόχος είναι η υφαρπαγή των περιουσιών της ελληνικής μειονότητας. Περιουσίες τις οποίες κατέχουν για περισσότερο από έναν αιώνα». Γι’ αυτό απευθύνουν και κάλεσμα σε όλους τους Χειμαρριώτες να προέλθουν στις κάλπες, οι οποίες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, ώρες Ελλάδος.

Το αποτέλεσμα αναμένεται να “κλειδώσει” την Δευτέρα.

Στην Χειμάρρα ο Έντυ Ράμα για να στηρίξει τον εκλεκτό του: Σε φορτισμένο κλίμα οι δημοτικές εκλογές καταγγελίες για αυξημένους εκλογικούς καταλόγους κατά 310 άτομα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: