“Πάμε Κύπρος”, φώναξε ο Κύπριος ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης κατά την απονομή του αργυρού μεταλλίου: Το τεράστιο επίτευγμα του είναι προϊόν της σκληρής δουλειάς (video)

epa11533973 (from L) Silver medalist Pavlos Kontides of Cyprus, gold medalist Matt Wearn of Australia and bronze medalist Stefano Peschiera of Peru during the medal ceremony for the the Men’s Dinghy event of the Sailing competitions in the Paris 2024 Olympic Games, at the Marseille Marina in Marseille, France, 07 August 2024. EPA, OLIVIER HOSLET




Γύρω από τον λαιμό του Παύλου Κοντίδη βρίσκεται ήδη το δεύτερο αργυρό μετάλλιό του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το πρώτο στο Λονδίνο το 2012. Ανεβαίνοντας στο βάθρο μάλιστα, φώναξε «πάμε Κύπρος».

Για τον κυπριακό αθλητισμό, για την Κύπρο, το «Λονδίνο 2012» θα παραμείνει για πάντα ως λαμπρό σημείο αναφοράς. Ο Παύλος Κοντίδης κατέκτησε το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο για τη μικρή μας πατρίδα.

Ήταν 6 Αυγούστου 2012 κι όλοι υποκλιθήκαμε στο μεγαλείο του. Για ‘κείνο το τεράστιο επίτευγμα, προϊόν της σκληρής δουλειάς, της μεθοδικότητας, της θέλησης, του πάθους και της «τρέλας» ενός νεαρού πρωταθλητή, ο οποίος παράτησε τις σπουδές του για να αφοσιωθεί στον μεγάλο στόχο.

Δώδεκα χρόνια μετά, απαλλαγμένος από το άγχος (και) της ακαδημαϊκής καταξίωσης, πιο έμπειρος, πιο σοφός και πιο σεμνός, είναι και πάλι στο βάθρο των νικητών των Ολυμπιακών Αγώνων! Και πάλι αργυρός Ολυμπιονίκης! Ο Κύπριος γιος του ανέμου φώναξε ηχηρό «παρών» και στα νερά της Μασσαλίας το 2024.

Ο Παύλος δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος πρωταθλητής, ένας δις Ολυμπιονίκης. Είναι πρωτίστως ένας σπουδαίος άνθρωπος. Εδώ, ίσως, να κρύβεται και το μέγεθος του μεγαλείου του και το μυστικό των μεγάλων επιτυχιών του.

Συνειδητοποιημένος, σκληρός δουλευτής, στοχοπροσηλωμένος και πάνω απ’ όλα ψυχικά γενναιόδωρος. Την ώρα που κάποιοι άλλοι επαιτούν και «κλαψουρίζουν» για να μεγαλώσουν το κομπόδεμά τους, ο Παύλος Κοντίδης δείχνει τον δρόμο της πραγματικής ανιδιοτελούς προσφοράς.

Χωρίς να γκρινιάζει, χωρίς να μεμψιμοιρεί, χωρίς να χάνει τον προσανατολισμό και την ανθρωπιά του. Υλοποίησε πρόγραμμα Αθλητικής Ευθύνης («TowardsParis) για να βοηθήσει πιτσιρικάδες αθλητές στην πορεία τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»!

Δεν νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του, αλλά αγωνιά για να μεγαλώσει η Ολυμπιακή Ομάδα της Κύπρου. Δέκα αθλητές και αθλήτριές μας, βοηθήθηκαν από το πρόγραμμα του και κάποιοι απ’ αυτούς βρέθηκαν στη μεγάλη γιορτή!

Η γενναιοδωρία της ψυχής αποτυπώνεται και στα χαρακτηριστικά του αθλητή. Ο Παύλος ξέρει τι θέλει. Πολύ περισσότερο ξέρει τον τρόπο να το πάρει. Αν ήταν εύκολο η Κύπρος να εξασφαλίζει Ολυμπιακά μετάλλια, θα κάναμε… εξαγωγή την τεχνογνωσία μας.

Δυστυχώς, μόνο ο Παύλος ξέρει τον τρόπο. Για την ακρίβεια, ολόκληρο το κοντιδέϊκο γνωρίζει την τέχνη, για να μην αδικήσουμε την οικογένειά του, η οποία ήταν και παραμένει το μεγαλύτερο στήριγμα του. Και στις καλές και στις κακές στιγμές…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: