Ο Σάββας Τσίβικος φυσικά και πρωτοπορεί στους εθνικούς αγώνες της Ομογένειας μας: Αλλά, όσο και να τον πικραίνει, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την ΑΧΕΠΑ… (video)

Ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Σάββας Τσίβικος παραδίδει τιμητική πλάκα στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στο συνέδριο της οργάνωσης, στην Λάρνακα της Κύπρου. ©PHOTOS: GOA, Dimitrios Panagos




Προκάλεσαν εντύπωση, (βασικά αρνητική), τα διθυραμβικά λόγια του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, της Προέδρου της κυπριακής Βουλής και άλλων αξιωματούχων για την «εθνική δράση» της ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, σε ότι αφορά, ειδικά, το Κυπριακό.

Όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Ομογένεια της Αμερικής, αντιλήφθηκαν αμέσως ότι ο κ. Χριστοδουλίδης, ο κ. Γεώργιος, η κ. Αννίτα Δημητρίου και οι λοιποί, έσπευσαν να υμνήσουν την οργάνωση με ξύλινους προκατασκευασμένους λόγους, που θα έλεγα πως είναι έτοιμοι για τέτοιες περιπτώσεις.

Δεν κάνουν καν τον κόπο οι συνεργάτες τους να ερευνούν πριν τους δώσουν τον λόγο έτοιμο για να τον εκφωνήσουν.

Σε ότι αφορά την ΑΧΕΠΑ, λοιπόν, άλλο είναι ο πρόεδρος της, που και για τον επόμενο χρόνο θα είναι ο Κύπριος Σάββας Τσίβικος, ο οποίος έδωσε αγώνες για την Κύπρο μας, και άλλο η οργάνωση αυτή καθ’ αυτή, η οποία σύμφωνα με το καταστατικό της, δεν μπορεί να έχει αυτό που λέμε για την περίπτωση «πολιτική δράση».

Αν οι λόγοι των ταγών της Κύπρου ανέφεραν το παρελθόν του κ. Τσίβικου, ναι, να το καταλάβουμε όλοι. Αν όμως η αναφορά γίνεται για την ΑΧΕΠΑ, οι λόγοι των πολιτικών και εκκλησιαστικών ηγετών του νησιού, ήταν της πλάκας.

Και αναφέρω τα παραπάνω για τον κ. Τσίβικο, παρά το γεγονός ότι σφόδρα διαφωνώ για τις επιλογές του της τελευταίας χρονιάς.

Η επιλογή του να υποστηρίζει λυσσασμένα ένα Αρχιεπίσκοπο με μηδενικές αντιστάσεις, του έχει προκαλέσει ήδη μεγάλη ζημία. Και είναι κρίμα. Διότι ο σημερινός πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ πρωτοπόρησε στους εθνικούς αγώνες των ομογενών μας.

Το ξέρω ότι όπου πάει και όπου σταθεί ισχυρίζεται ότι είμαι ένας κακός δημοσιογράφος, που δημιουργώ προβλήματα (κριτική το λένε συμ-Πατριώτη). Αλλά κάποια στιγμή θα δει και αυτός το φως, όταν απομακρυνθεί από το σκοτάδι…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Δημοσιεύουμε το βίντεο με την ομιλία του κ. Τσίβικου στο συνέδριο της ΑΧΕΠΑ επειδή σε αυτή την ιστοσελίδα δεν ασκείται λογοκρισία. Δημοσιεύουμε τα πάντα, ακόμα και τα σχόλια που γράφουν εναντίον μας. Επιθυμούσαμε να καλύψουμε το συνέδριο της οργάνωσης, αλλά ο πρόεδρος αποφάσισε να μην μας προσκαλέσει. Κανένα πρόβλημα. Πάντως, αν ο κ. Τσίβικος θέλει να φιλοξενήσουμε τις θέσεις του -ακόμα και τις ύβρεις του-, η ιστοσελίδα είναι ανοικτή σε αυτόν.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Προκάλεσε επίσης εντύπωση στους πολίτες, που δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοια συνέδρια, ότι η ΑΧΕΠΑ έδωσε τιμητικές πλακέτες στους πάντες. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η συνήθεια, ο ένας να τιμά τον άλλο και όλοι μαζί τους υπόλοιπους, κατάντησε αστείο. Θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι το 99% αυτών που έλαβαν την πλακέτα της ΑΧΕΠΑ δεν έχουν προσφέρει τίποτα και πουθενά… Το ερώτημα είναι τι κάνει κάποιος αυτό το βραβείο. Εάν είναι σοβαρός το κρύβει στο χρονοντούπαλο του…

Μιχάλης Ιγνατίου
Hellas Journal

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ψήφισμα της Διασποράς καταδικάζει την εισβολή στην Κύπρο και (δυστυχώς) στηρίζει τον Χριστοδουλίδη για τη φιλοτουρκική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: