Ο Πούτιν έξαλλος εξαιτίας της χρήσης γερμανικών αρμάτων για τις ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία: Ήταν νόμιμα τα κτυπήματα του Κιέβου στο ρωσικό έδαφος;

epa11546512 Russian President Vladimir Putin makes a video address on the opening of the 10th international military-technical forum Army-2024 at the Kremlin in Moscow, Russia, 12 August 2024. EPA, GAVRIIL GRIGOROV, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Το ρεπορτάζ της Julia Glöckner στην Bild για την αιφνιδιαστική χερσαία επίθεση του ουκρανικού στρατού στο Κουρσκ της Ρωσίας, αναφέρεται στις αντιδράσεις στη Γερμανία, αρχής γενομένης από τη Sahra Wagenknecht, επικεφαλής του κόμματος BSW.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τη Ρωσία, η Wagenknecht, έκανε λόγο για υπέρβαση άλλης μιας κόκκινης γραμμής.

Πάντως, ο Υπουργός Άμυνας, Boris Pistorius (SPD), δεν άσκησε κριτική στην ουκρανική επίθεση, με εκπρόσωπο του Υπουργείου να αρκείται στη δήλωση ότι «διακηρυχθείς στόχος της κυβέρνησης είναι να στηρίξει την Ουκρανία στη μάχη αποτροπής της ρωσικής επίθεσης».

Παρέπεμψε σε δηλώσεις του Καγκελαρίου Olaf Scholz από τον περασμένο Μάιο, όταν ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ένσταση στη χρήση γερμανικών οπλικών συστημάτων κατά στόχων στη ρωσική μεθόριο, πλησίον του Χαρκόβου.

Ο ειδικός σε στρατιωτικά θέματα Carlo Masala, μιλώντας στη Bild, εκτιμά ότι οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν γερμανικά τεθωρακισμένα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τη Γερμανία, εφόσον έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους του ΝΑΤΟ η χρήση δυτικών οπλικών συστημάτων στην περιοχή γύρω από το Χάρκοβο, όπου βρίσκεται και το Κουρσκ.

Πάντως, οι ΗΠΑ θα ζητήσουν εξηγήσεις από την Ουκρανία, υποστηρίζει ο Masala, αν και ο ίδιος δεν πιστεύει ότι η Γερμανία θα διαμαρτυρηθεί απευθείας στο Κίεβο για αυτή την εξέλιξη. Μάλιστα, ο Masala θεωρεί ότι η επίθεση της Ουκρανίας έχει προκαλέσει οργή στον Putin, αν και δεν αναμένει κλιμάκωση του πολέμου εξαιτίας της χρήσης γερμανικών όπλων.

Ο δε επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Bundestag, Marcus Faber (FDP), χαρακτήρισε «απολύτως νόμιμη» την επίθεση της Ουκρανίας, υπογραμμίζοντας ότι τα όπλα που έχει παραδώσει η Γερμανία στην Ουκρανία, περιλαμβανομένων των Marder και των Leopard 2, είναι πλέον ουκρανικά όπλα.

Την άποψη αυτή συμμερίζεται και ο Roderich Kiesewetter από το CDU, ο οποίος επισημαίνει ότι το έδαφος της επιτιθέμενης χώρας αποτελεί εμπόλεμη περιοχή και η επίθεση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις είναι νόμιμη βάσει του διεθνούς δικαίου.

  • Αντιθέτως, με δηλώσεις του στο Spiegel, ο Ralf Stegner από το SPD τονίζει ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών «αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά πόσο επείγον είναι να τερματιστεί επιτέλους αυτός ο πόλεμος που καθημερινά στοιχίζει τις ζωές τόσων ανθρώπων και προκαλεί καταστροφή».

Για αυτό και ο ίδιος εφιστά την προσοχή στην εντατικοποίηση των προσπαθειών διεθνώς, ώστε να επιτευχθεί ειρήνη αποδεκτή από όλες τις πλευρές, με εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία.

Η επικεφαλής του BSW, Sahra Wagenknecht, έκανε λόγο για άκρως επικίνδυνη εξέλιξη και κάλεσε τον Olaf Scholz να συνομιλήσει με τον Ουκρανό Πρόεδρο και να απαιτήσει να μην χρησιμοποιούνται γερμανικά όπλα σε επιχειρήσεις επί ρωσικού εδάφους.

Τίτλος: «Ο Putin έξαλλος’ εξαιτίας των γερμανικών αρμάτων στη Ρωσία»
Υπότιτλος: «Η Ρωσία χρησιμοποιεί οπτικό υλικό, προκειμένου να δυσφημίσει ‘τη Δύση’ ως ιθύνοντα νου του πολέμου: κατά την αιφνιδιαστική επίθεση της Ουκρανίας στη ρωσική μεθόριο κοντά στο Κουρσκ, χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον τρία γερμανικά ‘Marder’.»

ΠΗΓΗ: Bild, Lena Bell Ringer – Major Ukrainian attack near Kursk: “Putin is fuming” about German tanks in Russia

Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ως η “μητέρα όλων των μαχών” ενάντια στην ευρωπαϊκή ακροδεξιά: Θα έχουν αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις στην Ευρώπη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: